Galerija La Marquise - 5 1 Božićni panj 1 La Marquise - 3 1 La Marquise - 2 1

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku


Božićni panj (bûche de Noël) je car francuskog blagdanskog stola, a zahvaljujući spektakularnom izgledu ova je slastica omiljena i u cijeloj Europi. Kremastu roladu koja izgleda kao da joj je mjesto u božićnoj bajci po prvi puta su pripremili pariški slastičari u 19. stoljeću, a od tada domaćice pripremaju autorska remek-jela nadahnuta zimskom čarolijom i „začinjena“ figuricama od marcipana i čokolade.

> La Marquise: Hoće li ovo biti najbolje pekarnice u Zagrebu?

Bûche de Noël možete napraviti sami ili ako nemate vremena svratite u francusku pekarnicu La Marquise u Zagrebu gdje ga vješti slastičar priprema po tradicionalnoj recepturi, ali u smanjenom izdanju. Ponese li vas francuski božićni duh, ondje možete naići i na dražesne macaronse koji oduševljavaju bojama, ali i okusom.

Božićni panj Božićni panj (Foto: Facebook: @LaMarquiseZagreb)

Prvoj lokaciji pekarnice u ulici Rebar, daleko od gurmanskih punktova grada od nedavno se pridružila i nova u Bukovačkoj, a prije odlaska po delicije koje pršte šarmom radno vrijeme možete provjeriti na Facebooku.