Galerija La Marquise - 5 1 Božićni panj 1 La Marquise - 3 1 La Marquise - 2 1

U trendu Faširanci od mljevenog mesa i tikvica Puni okusa Faširanci od mljevenog mesa i tikvica: Toliko su sočni da ćete ih htjeti jesti cijelo ljeto Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Košarice od jaja i tikvica Ispecite u pećnici Košarice od jaja i tikvica koje možete jesti za doručak, ručak i večeru


Božićni panj (bûche de Noël) je car francuskog blagdanskog stola, a zahvaljujući spektakularnom izgledu ova je slastica omiljena i u cijeloj Europi. Kremastu roladu koja izgleda kao da joj je mjesto u božićnoj bajci po prvi puta su pripremili pariški slastičari u 19. stoljeću, a od tada domaćice pripremaju autorska remek-jela nadahnuta zimskom čarolijom i „začinjena“ figuricama od marcipana i čokolade.

> La Marquise: Hoće li ovo biti najbolje pekarnice u Zagrebu?

Bûche de Noël možete napraviti sami ili ako nemate vremena svratite u francusku pekarnicu La Marquise u Zagrebu gdje ga vješti slastičar priprema po tradicionalnoj recepturi, ali u smanjenom izdanju. Ponese li vas francuski božićni duh, ondje možete naići i na dražesne macaronse koji oduševljavaju bojama, ali i okusom.

Božićni panj Božićni panj (Foto: Facebook: @LaMarquiseZagreb)

Prvoj lokaciji pekarnice u ulici Rebar, daleko od gurmanskih punktova grada od nedavno se pridružila i nova u Bukovačkoj, a prije odlaska po delicije koje pršte šarmom radno vrijeme možete provjeriti na Facebooku.