Temperature zraka sve su više, cvijeće cvjeta i priroda se ponovo budi. Proljeće je odlično godišnje doba za istraživanje i uživanje u predivnim krajolicima.

Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najvećim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, pretražio je svoju bazu podataka s više od 130.000 destinacija širom svijeta prema cjenovnoj pristupačnosti kako bi pomogao putnicima koji imaju različite budžete u pronalasku destinacija koje donose najveću vrijednost, a omogućavaju ponovno otkrivanje proljetnog krajolika*. Zavežite svoje cipele za šetnju i budite spremni udahnuti svježi zrak.


Bryce Canyon National Park, Utah, S.A.D.

Bryce Canyon smješten je u južnom dijelu države Utah i jedno je od najupečatljivijih mjesta na zemlji za pješačenje s nadrealnim kamenim formacijama i veličanstvenim prirodnim amfiteatrima. Ta je destinacija čak 40 % jeftinija tijekom travnja u usporedbi s cijenom u srcu sezone, a osim cijene primamljivo je i to što kanjon možete imati samo za sebe u ovo vrijeme godine. Proljetno vrijeme u nacionalnom parku Bryce Canyon poprilično je promjenjivo, ali ipak, kanjon je prekrasan čak i kada pada snijeg.

Bryce Canyon National Park, Utah, S.A.D. Bryce Canyon National Park, Utah, S.A.D. (Foto: Booking.com)

Fenchihu, Tajvan

Maleno selo Fenchihu okruženo šumovitim planinama putnici Booking.com-a preporučuju za duge i inspirativne šetnje. Tijekom svibnja lokacija je cjenovno pristupačnija za 19 % u usporedbi s cijenom u srcu sezone, a uz temperature od oko 20 stupnjeva Celzijusa, u ovom divnom utočištu u prirodi možete uživati u svježem proljetnom zraku.

Fenchihu, Tajvan Fenchihu, Tajvan (Foto: Booking.com)


Zhangjiajie, Kina

Putnici Booking.com-a preporučuju grad Zhangjiajie za sve koji vole duge šetnje u prirodi. Iz ovog grada možete krenuti u istraživanje slikovitog nacionalnog šumskog parka u kojem iz magle izviruju vrhovi planina i brežuljaka i zadivljujući Tianzi Mountain Nature Reserve. Tijekom svibnja lokaciju možete posjetiti za čak 17 % pristupačniju cijenu od one u srcu sezone i unatoč tome što je u Kini tada kišna sezona, to je razdoblje jedno od najboljih za posjet jer cvijeće počinje cvjetati, a temperature su oko ugodnih 20 Celzijevih stupnjeva.

Crozon, Francuska

Smješten u Bretanji, na sjeverozapadnom dijelu Francuske nalazi se prekrasni grad Crozon koji nudi pogled na obalu koja oduzima dah i obilje biljnog i životinjskog svijeta. Poluotok Crozon preporučuju putnici Booking.com-a za šetnje uz obalu zbog raznolikih ruta za pješačenje na kojima se možete diviti veličanstvenim prizorima spoja mora i kopna. Ako to nije dovoljno da vas privuče u Crozon ovo proljeće, možda vas privuče činjenica da je ova destinacija cjenovno pristupačnija 50 % za vrijeme svibnja.

Crozon, Francuska Crozon, Francuska (Foto: Booking.com)


Plitvice, Hrvatska

Poznat po zapanjujućoj ljepoti prirode, Nacionalni park Plitvička jezera šumski je rezervat u Hrvatskoj s prekrasnim povezanim jezerima, špiljama i vodopadima. UNESCO je Plitvička jezera proglasio svjetskom prirodnom baštinom i moguće ih je posjetiti tijekom cijele godine, ali u svibnju je cijena posjeta čak 34 % jeftinija u usporedbi s cijenom u srcu sezone. Prednosti su posjeta jezerima u svibnju ugodno vrijeme i manja gužva.

Plitvice, Hrvatska Plitvice, Hrvatska (Foto: Booking.com)


Oakhurst, California, S.A.D.

Nedaleko od ulaza u poznati Yosemite, jedan od najpopularnijih nacionalnih parkova u Americi, nalazi se Oakhurst koji je odlična startna pozicija za pustolovinu u prirodi. Tijekom travnja je čak 49 % povoljnije posjetiti tu destinaciju, koja je predivna u proljeće uz grandiozne slapove.

Oakhurst, California, S.A.D. Oakhurst, California, S.A.D. (Foto: Booking.com)

*Destinacije su odabrane prema najvećem broju preporuka za šetnje u prirodi i prema najboljem omjeru cijene, vremenskih prilika i lokacije. Ovo nisu uvijek najjeftinije cijene u godini, ali su cijene ipak atraktivne uz ugodne temperature zraka u usporedbi s ostalim mjesecima na istoj destinaciji.

O Booking.com-u:

Booking.com B.V. osnovan je 1996. godine u Amsterdamu te se od male nizozemske startup tvrtke razvio u jednu od najvećih online tvrtki na svijetu. Booking.com dio je Booking Holdings Inc (NASDAQ: BKNG) i broji više od 17.000 zaposlenika u 198 ureda i 70 zemalja diljem svijeta.

Naša je misija omogućiti ljudima da proputuju cijeli svijet. Stoga ulažemo u digitalnu tehnologiju kojom im nastojimo olakšati putovanja. U Booking.com-u nudimo najveći izbor nevjerojatnih smještajnih objekata, uključujući apartmane, kuće za odmor i obiteljske objekte s doručkom pa sve do resorta s 5 zvjezdica, kućica na drvetu, pa čak i iglua. Booking.com-ova stranica i mobilne aplikacije dostupni su na 43 jezika, uključuju ukupno 27 milijuna registriranih smještajnih jedinica i nude više od 130.000 odredišta u 227 zemalja i teritorija diljem svijeta.


Na našoj se platformi svaki dan rezervira više od 1,5 milijuna noćenja. Bez obzira na to putuju li poslovno ili privatno, putnici mogu brzo i jednostavno rezervirati savršen smještaj, bez naknada za rezervaciju i uz jamstvo vraćanja razlike u cijeni. Uz naš tim korisničke službe, korisnici mogu kontaktirati Booking.com od 0 do 24 i zatražiti podršku na 43 jezika, u bilo koje doba dana ili noći.


Pratite nas na Twitteru i Instagramu, lajkajte nas na Facebooku, a za novosti, podatke i ostalo posjetite naš global media room.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju