Jeste li ikada čuli za kolač Bolji od seksa (Better than sex)? Riječ je o slasnom desertu za koji se recepti izmjenjuju još od osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Iako njegovo porijeklo nije poznato, kolač je stekao veliku popularnost nakon što ga je Paula Deen napravila u svojoj popularnoj seriji Paula’s Home Cooking.

Kolač Bolji od seksa ima čak i svoju stranicu na Wikipediji, a nekad ga nazivaju i Boljim od najboljeg kolača, a ljubitelji Roberta Redforda ga nazivaju i kolačem boljim od Roberta Redforda. Najbolje je od svega što se iznimno lako priprema, a u receptu se koriste mnogi prečaci – već gotovi namazi i dodaci.

Obično podrazumijeva čokoladni biskvit natopljenim umakom od karamele te ukrašen šlagom, voćem i orašastim plodovima.

Sastojci za tortu Bolja od seksa:

 1 čokoladni biskvit
450 ml karamele
400 ml kondenziranog mlijeka
300 ml slatkog vrhnja
voće i orašasti plodovi za dekoraciju po želji

Priprema:

1. Ispecite jedan čokoladni biskvit po želji u pravokutnom plehu za pečenje. Obično se za recept upotrebljavaju najjednostavniji čokoladni biskviti iz “kutije”.

Ako nemate na raspolaganju pouzdani recept, poslužiti se možete ovime bez trunke brašna.

2. Ispikajte vilicom ili stražnjim dijelom kuhače površinu biskvita i prelijte ga mješavinom slatkog kondenziranog mlijeka i karamele.

Upotrijebiti možete samostalno napravljenu karamelu ili onu kupovnu. Ako pak ne možete pronaći kondenzirano mlijeko u konzervi u hrvatskim trgovinama, možete ga napraviti i sami od tek nekoliko sastojaka.

Kondenzirano mlijeko Hrana i piće Kako napraviti kondenzirano mlijeko u manje od 5 minuta?

3. Istucite slatko vrhnje u šlag i premažite ga preko biskvita te ukrasite komadićima orašastih plodova ili voća po želji. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

Izradu kolača Bolji od seksa možete pogledati i u videu na YouTubeu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju