Vrijeme adventa se bliži, pa mnogi planiraju "adventska" putovanja. Božićni ukrasi, lampice, mirisi, hladnoća koju savršeno rješava kuhano vino na svakom kutu te razne božićne slastice i kobasice dio su pravog adventskog ugođaja. Čarolija adventa na austrijskim jezerima mnogima je obavezna zimska stanica, a kada pogledate ponude koje smo pronašli i vidite koja mjesta su u igri, odmah će vam biti jasno i zašto je to tako već godinama.

Božićna bajka obali jezera Woflgang


Jezero Woflgang ili Wolfgangsee najveće je jezero u pokrajini Salzburg, a na njemu su se s razlogom smjestila brojna odmarališta. Iako vam je možda palo na pamet, jezero Wolfgang u Austriji ime je dobilo prema svetom Wolfgangu, koji je davne 976.godine ovdje sagradio malu crkvicu, a prvo živo biće koje je u nju ušlo bio je vuk! . U ovom planinskom kraju jezero Wolfgang jedno je od najdražih posjetiteljima regije Salzkammergut. Zbog cjelokupne slike koje tvore planine, šume i njihova slika u jezerima, obalni su gradovi sami po sebi romantični i posebni, a upotpunjeni božićnim ugođajem su baš kao iz bajke.

Hallstatt Hallstatt (Foto: Getty Images)


Pogled na jezero ili vožnja brodom uz kuhano vino


U adventsko doba gradić St. Wolfgang obogaćen je božićnim sjajem i pjesmama, a do posebnog izražaja dolazi dvadesetak metara visoka svjetiljka koja se nalazi na jezeru. Kuhanog vina i punča ne nedostaje, a ono se čak nudi i na izlaznoj postaji na planini Schafberg do koje će vas dovesti strma brdska željeznica, što je jedna od zanimljivosti koju možete isprobati kada se nađete u ovom austrijskom gradu. Pronašli smo povoljnu ponudu koja će vam omogućiti posjet obalnim mjestima jezera Woflgang i svim njihovim adventskim ljepotama, a u plan puta uključena je i vožnja brodom do gradića St. Gilgen na drugoj obali jezera.


Upoznavanje halštatske kulture


Jedna od postaja u posjetu austrijskim jezerima može biti i Hallstatt, mjestašce s ribarskim kućama koje je poznato po arheološkom nalazištu keltske kulture. Vrelo povijesnih znamenitosti i atrakcija u ovom mjestu savršeno zaokružuje Hallstatt muzej koji ima ogromnu kolekciju umjetničkih djela halštatske kulture. Uz posjet Hallstattu, moguć je posjet St. Gilgenu. Iako Mozart nije tamo rođen, u St. Gilgenu se nalazi rodna kuća njegove majke. Kombinacija jezera Woflgang i jezera Hallstatt nalazi se u adventskoj ponudi koju možete rezervirati za samo 259 kuna po osobi.


Odlična kombinacija


Želite li u adventskom ugođaju uživati barem 2 dana, posjet austrijskim jezerima možete odlično spojiti s posjetom Salzburgu. Dok se u St. Gilgenu nalazi rodna kuća Mozartove majke, u Salzburgu se nalazi rodna kuća Mozarta. Popnite se pješke ili žičarom do utvrde Hohensalzburg, a zatim se utoplite u nekoj od gradskih kavana ili kuhanim vinom na jednom od najpoznatijih sajmova u Europi. Za ovaj smo adventski izlet pronašli odličnu ponudu za noćenje s doručkom u hotelu-pansionu za 690 kn po osobi.  Advent se bliži, pa počnite planirati svoje izlete.
 

Svemirski odojak: Roštilj iz kubanske kutije u kojoj se peče cijelo prase stiže u Zagreb BarBaQ Smokeraj BarBaQ +2 BarBaQ

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju