Kada spominjemo biciklizam i putovanja, dvije turističke regije nam brzo padaju na pamet. Prva, i zasigurno najpopularnija među turistima je Istra koja svoju reputaciju kao biciklistička destinacija gradi već dugi niz godina. No, ima jedna destinacija koja po infrastrukturi nimalo ne zaostaje za Istrom, a to je upravo naša, teritorijalno najsjevernija županija, Međimurje.



Naime, uzmete li u obzir kako se najmanja županija u Hrvatskoj može pohvaliti s preko 750 kilometara biciklističkih staza, izvrsnom infrastrukturom koja uključuje bogate popratne sadržaje važne svakom biciklistu te predivnim krajolikom koji može, ali ne mora biti zahtjevan, znate kako je Međimurje idealno odredište ne samo za profesionalne, već i za rekreativne bicikliste.

Biciklom na upoznavanje prirodnih i kulturnih atrakcija


Razmišljate li o odmoru u Međimurju, svakako razmislite o posjetu gornjem dijelu, jer upravo ćete tamo pronaći najzanimljivije krajolike koji će u vama probuditi želju i snagu koja je potrebna za savladavanje brežuljkastog krajolika. No, nije to tako strašno jer tek ćete na nekoliko brežuljaka morati malo pojačati tempo.



Kada bi pogledali na kartu, vrlo brzo bi zaključili kako je Međimurje destinacija koja svakom biciklistu na duge staze pruža mogućnost bicikliranja kroz čak 4 države u jednom danu.

Naime, blizina Slovenije, Mađarske i Austrije omogućava vam da istražite sve čari regije, a ako već i planirate na takav pothvat, najbolji savjet koji vam možemo dati je taj da se prije puta dobro naspavate i odmorite. Najbolje mjesto za to su svakako Terme Sveti Martin, jer upravo su one pravi biciklistički resort koji će zadovoljiti zahtjeve i najzahtjevnijih biciklista.



Naime, upravo se infrastruktura Termi sastoji od bogatih sadržaja kao što je praonica bicikla, najam bicikla, pranje biciklističke odjeće, posebna nutricionistička prehrana te nekoliko servisnih stanica koje će zategnuti vašu pilu prije vožnje.

Najbolje je to, što se nakon bicikliranja možete zaputiti u jednu od 30 vinarija u okolici i uživati u izvrsnim vinima po kojima je Međimurje poznato, a ne morate brinuti ni ako ogladnite jer restorani su ovdje zaista dobri.

Ukoliko poželite malo gradskog razgledavanja, zaputite do Varaždina, do kojeg vam je potrebno svega oko sat i pol lagane vožnje. Tu je i Maribor udaljen nešto više od dva i pol sata, a do Čakovca imate manje od sat vremena vožnje.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju