1. Odstranjivač sredine jabuke

Jabuka sigurno nije najkompliciranije voće za guljenje i odstranjivanje dijelova koji se ne jedu, no i odstranjivač sredine jabuke alat je koji biste voljeli imati u svojoj kuhinji. Doslovno je dovoljan jedan potez i cilj je postignut na najbezbolniji način. Ovo kuhinjsko pomagalo može se prati i u perilici za suđe, a jednostavna uporaba garantira da ćete uz njega češće posegnuti za ovim ukusnim voćem.

2. Rezač za mango

Postoje brojni savjeti kako oljuštiti i isjeći mango, no svatko tko je probao zna da će velika i plosnata koštica koja je velika gotovo kao i sam mango izazvati probleme pri pokušaju rezanja. Uz ovo pomagalo dovoljno je namjestiti mango u rupu u sredini rezača koji zadržava košticu, a ostatak ploda izrezuje na pravilne komade.

3. Rezač ananasa

Još jedno tropsko voće koje mnogima priušti muke pri rezanju jest ananas. Najbolji način da izbjegnete nered na radnoj plohi, ali i uštedite vrijeme jest rezač ananasa koji je danas, prema nekim izvorima, najtraženiji kuhinjski gadget. Svoju funkciju izvrši u roku od jedne minute, a zbog praktičnog rukovanja ergonomski oblikovanom drškom brzo ćete shvatiti da ni jedan drugi način rezanja ananasa nije jednostavniji od ovog.

4. Sprej za limun

Ova praktična pumpica umetne se izravno u limun, a omogućuje prskanje soka direktno iz voćke. Sprej za limun kuhinjski je pomagač s kojim možete jednostavnije dodavati limun u čaj, koktel ili poprskati slalatu i platu morskih plodova.

5. Gulilica jabuka

Zbog ovog kuhinjskog pomagala sigurno ćete biti iznimno sretni ako ste se upustili u izradu pite od jabuke. Jabuka se može oguliti na razne načine, ali uz ovu napravu odstranjivanje kore postaje zanimljiva igra. Gulilica jabuka pričvršćuje se na radnu plohu pomoću vakumskog dna, a osim odstranjivanja kore, naprava oblikuje jabuku u lijepe spiralne kriške.

Više proizvoda možete otkriti na mrežnoj stranici solipapar.com, a oni koji su u Zagrebu mogu se uputiti do Vlaške 78.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju