Gibanica, savijača, štrudla - bez obzira na ime neodoljivo je slasna, a najbolje je od svega što ne morate čekati da se tijesto digne. Idealno rješenje kad vam padne šećer, a ne volite li orahe možete ih zamijeniti makom, omiljenom marmeladom - ili izostaviti.

Kako bi bila još brže na stolu, iskoristiti možete i kupovni namaz od lješnjaka i čokolade. Isprobati možete i Neodoljive čokoladne raspucance: Jednostavnu poslasticu kojom ćete osvojiti goste. 

Sastojci za savijaču

500 g glatkog brašna
1 žlica šećera
2 vanilin šećera
1 prstohvat soli
1 suhi kvasac
120 g maslaca
1 jaje
oko 100 ml mlakog mlijeka

Nadjev:

200 g mljevenih oraha
50 g ribane čokolade
100 ml mlijeka
3 žlice šećera
20 g maslaca
1 žumanjak za premazivanje

Priprema:

1. U mlako mlijeko dodajte kvasac, maslac, jaja, šećer, brašno i sol pa mijesite tijesto dok se ne počne odvajati od posude. Podijelite tijesto na 3 dijela.

2. Orahe pomiješajte sa šećerom i dodajte naribanu čokoladu. Mlijeko zagrijte i dodajte maslac da se u njemu otopi. Vruće prelijte preko oraha i čokolade i promiješajte.

3. Razvaljajte svaki komad tijesta i premažite nadjevom pa zarolajte i premažite žumanjkom.

4. Stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje u hladnu pećnicu pa pecite oko 30 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.

5. Počne li tamniti, prekrijte je papirom za pečenje.

Skrivena Titova vila s podzemnim tunelom za koju znaju tek rijetki