U zrakoplovnoj kompaniji Norwegian Air zaključili su kako bi niskotarifni letovi između Europe i Azije te Afrike mogli postići pun pogodak. Predsjednik uprave spomenute kompanije Bjorn Kjos izjavio je kako u ovome vidi veliku priliku i kako će nastojati povezati Veliku Britaniju s Kinom i Japanom.

Također, mogućnost širenja niskobudžetnog avionskog biznisa vidi i u Africi. Kjos tu navodi primjer Nigerije, koja je ogromna zemlja s velikom populacijom, a s druge strane uopće ne pozna low-cost letove.

Norwegian Air najavljuje kako bi prvu liniju, koja bi za malo novaca trebala povezati Veliku Britaniju sa sjeverom Afrike, putnici mogli očekivati za nekoliko mjeseci. Ipak, nisi željeli otkriti o kojoj će destinaciji biti riječ.

Prije nego što uvedu letove na Daleki Istok kompanija će morati ishoditi posebnu dozvolu od ruskih vlasti za let iznad sibirskog koridora.

Norwegian Air je nedavno proširio svoju ponudu iz Londona i letovima prema Denveru i Seattleu, pa sada stižu u ukupno devet američkih gradova, uključujući i popularni New York te Los Angeles.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju