S obzirom na promet, protok ljudi i sve ostalo, kad govorimo o aerodromima obično pričamo o bučnim mjestima, a jedan aerodrom u Sydneyju odlučio je ponuditi novu mogućnost relaksacije za svoje goste!

Naime, sidnejska zračna luka značajno je smanjila broj najava na internacionalnom terminalu T1, a sve u svrhu provođenja plana tzv. „tihog“ terminala koji bi trebao pomoći putnicima da se psjećaju bolje i ugodnije dok čekaju let.

Aerodrom Aerodrom (Foto: Getty Images)

„Putnici će se od danas moći opuštati bez da im odmor prekidaju stalne najave“ – rekao je direktor zračne luke Geoff Culbert. „Uvijek gledamo kako čekanje na aerodromu učiniti što ugodnijim iskustvom za putnike, pa smo se odlučili isprobati i ovaj način“ – dodao je.

Ovaj potez pokazuje kako se australski aerodrom pridružio mnogim drugim diljem svijeta koji svaki na svoj način brinu kako najbolje relaksirati putnike. Neki od takvih aerodroma su oni u Dubaiju, Hong Kongu i Helsinkiju. Inicijative se obično provode u dogovoru s kompanijama, kako ipak, let ni u jednom trenutku, zbog neinformiranosti, ne bi došao u pitanje.

Uglavnom, ako se uskoro zateknete u najvećem gradu Australije, javite nam doživljaje s tihog terminala. Naravno, kad dođete doma, jer na tihom terminalu valja samo misliti na – opuštanje.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju