Australska aviokompanija Qantas planira uvesti najduži let na svijetu bez presjedanja. Povezivao bi Sydney i London, a let bi trajao ukupno – 20 sati i 20 minuta!

Aviokompanija ovo planira postići zahvaljujući novim modelima zrakoplova, na kojima trenutačno rade Airbus i Boeing. Ako sve bude prema zacrtanom planu, put čija udaljenost iznosi više od 17 tisuća kilometara postat će najduži komercijalni let na svijetu bez presjedanja, a Qantas neće stati samo na ovoj ruti, već će također spojiti i Sydney s New Yorkom, za što će biti potrebno 18 sati.



Avioni koji će prelaziti tu udaljenost, Boeing 777X i Airbus A350, svoju premijeru trebali bi doživjeti 2020. godine, a generalni direktor kompanije Alan Joyce rekao je kako se na njihovu usavršavanju već naveliko radi.

Najduži let na svijetu danas bez presjedanja povezuje Dohu i Novi Zeland, a aviokompanija koja ga pruža je Qatar Airways. Na njemu se prijeđe više od 14 tisuća kilometara, a koliko je to zapravo puno, najbolje govori podatak da za vrijeme leta prođete kroz 10 različitih vremenskih zona. Ovaj let ukupno traje nešto više od 17 sati.

Hoće li se Qantas moći pohvaliti najdužim letom na svijetu, saznat ćemo vrlo skoro.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju