Između Indijskog i Tihog oceana, smjestila se Australija. No nisu samo životinje ono što vas može ubiti… Veliki je broj odbačenih iskorištenih narkomanskih igli zaraženih AIDS-om po predivnim plažama, pa preporučamo japanke. A jeste li znali kako u Australiji živi čak 520 različitih vrsta paukova. Ako niste ljubitelj ovih gmizavih stvorenja, možda je bolje da zaboravite na nekakve „outback“ avanture, jer bi vas to moglo koštati života.


Uz paukove, jedna od najopasnijih životinja je i slatkovodni krokodil. Ako sretnete ovog krokodila, možete se jedino pomoliti i nadati da je trenutno „na dijeti“. On će napasti bez pitanja i bez najave. Ako kojim slučajem preživite napad krokodila, nemojte zaboraviti popiti čašu, dvije, litru vode, jer treća najopasnija stvar ovdje je vrućina. Temperature mogu rasti i preko 50 stupnjeva na otvorenom području tako da je važno piti dovoljno tekućine.

Ako je jedino more u kojem ste do sada surfali ono Jadransko, budite na oprezu. Valovi ovdje mogu dosegnuti i preko 10 metara. Otrovnih meduza se ne trebate plašiti, jer su nevidljive golim okom. Ali - ubijaju...


Morske dubine kriju još jednog ubojicu – otrovnog morskog puža. Nešto nalik na debelo morsko prase, ovaj puž ima jedno ubojito oružje. Ima otrovni zub koji ispaljuje u opasnosti i koji vam može oštetiti živčani sustav ispuštanjem posebnih kemikalija.

Ako ipak preživite napad ovog puža, pazite se onih malo većih morskih životinja – morskih psina. Mislim da nije potrebno vizualizirati ono što vam ova životinja može učiniti!


Uz morske, opasne su i one kopnene životinje. Koale i klokani, iako izgledaju umiljato - izazivaju nevolje. Pogotovo ako naletite na njih sa stotinu i trideset kilometara na sat. Tako da je bolje ne prčkati i igrati se s njima, već se radije odmaknite i sakrijte u neki grm. I tamo budite na oprezu i pogledajte ako nema kakve zmije. Jer nisu ni one baš bezopasne. A ima i onih morskih koje plivaju po površini. Ali samo na sjeveru kontinenta.

U svakom slučaju, u Australiji bolje da ste uvijek na oprezu jer nikada ne znate koja vas nevolja može zateći! Naravno, ona je toliko predivna, da kad se vratite - nećete ni pomisliti na ovaj tekst, pa neka vam je sretan put!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju