• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Arboretum Chakula & Beer: Fažanski pub u koji se ide zbog odličnih burgera

Arboretum Chakula & Beer iz Fažane ponosi se svojim burgerima koji se temelje na pljeskavici od junećeg mesa crnog angusa.

Punkufer avatar placeholder
Punkufer.hr 16.09.2017 10:54 komentari
viber Created with Sketch.
Zagreb Burger Festival - 48
Zagreb Burger Festival - 48 (Foto:Srđan Brajković)

Galerija Factory burger 0

U trendu Novi kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale Palmanova Utopija Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići Nezdrava hrana - 2 Ultra-prerađeno Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti


Arboretum Chakula & Beer
iz Fažane već je tri godine meka za ljubitelje burgera. Iza ovog uspješnog projekta stoji bračni par Nicoletta Balija i Emanuel Pagone koji su ovoj istarskoj općini odlučili ponuditi gourmet fast food hranu.

“Arboretum je mjesto, konkretno vrt i dvorište u kojem sam provela djetinjstvo i kao srednjoškolka i studentica radila u obiteljskom restoranu s istarskom tradicionalnom kuhinjom, započinje priču Nicoletta Balija, koja je nakon fakulteta i života u inozemstvu odlučila vratiti sa suprugom u svoju rodnu Fažanu.

Primijetivši da u okolici nema mjesta za ležerni izlazak, s dušom, dobrim pivom i neklasičnom ponudom hrane, odlučili su ga sami otvoriti.

“I tako nekadašnji obiteljski restoran postaje Arboretum – Chakula & Beer, ili ćakula i pivo, mjesto u koje ljudi dolaze kako bi se opustili, uživali u zelenilu, zraku i finim burgerima.

Pub je smješten u idiličnom zelenom okruženju, a nudi tridesetak različitih hamburgera, koji kombiniraju najfinije sastojke za maksimalno uživanje – od junećeg mesa crnog angusa koje se uzgaja u Škotskoj, a koje je odležalo dva tjedna u komorama zbog čega je posebno mekano i bogato aromama do raznovrsnih umaka koje sami pripremaju.

Crni angus i domaći umaci

“Svi naši burgeri imaju umake iz vlastite kuhinje – pripremamo više od 20 različitih umaka i nadjeva.
U nijedan burger ne ulaze gotovi proizvodi poput kečapa i majoneze, jer vjerujemo u istinske i prirodne okuse.

Neke druge burgere kombiniramo sa čudnim sastojcima i egotičnim kombinacijama, npr. dekonstruirani guacamole, džem od crvenog luka i crnog vina, peperonata, umak od gljiva, džem od borovnica, grčka salata, kruške kuhane u medu i slično.”

Pljeskavice se u Arboretumu rade i od domaće junetine, ribljeg fileta lososa, piletine i svinjske potrbušine, a u ponudi se nalazi i vegetarijanski burger. Svi su burgeri dostupni i s bezglutenskim pecivom.

Njihove burgere mogu probati i posjetitelji Zagreb burger festivala powered by Heinz koji se održava od 14. do 24. rujna na Strossmayerovom trgu u Zagrebu. Na festival su došli s četiri okusa: Hula Hoop, Calabrese, Truffle i Factory koji se temelje na pljeskavici napravljenoj od junećeg mesa crnog angusa.

Hula Hoop burger se služi uz pržene kolutiće luka, sir te umak od senfa i meda. Calabrese kombinira sir, hrskavo povrće salate i paprike sa začinjenom svinjskom salamom n'duja iz Italije, koju Nicoletta od milja naziva “mazivim kulenom”.

Factory burger

Truffle se, kao što mu ime sugerira, poslužuje uz blagi umak od gljiva i tartufa, sir, jaje i svježu salatu, dok je burger Factory pravo iznenađenje festivala, a spaja maslac od kikirikija, džem od borovnica i pancetu.

Factory burger je rezultat dobre poslovne prakse Arboretuma, gdje svojeg glavnog kuhara Koradu redovito šalju "na razmjenu“ u inozemne restorane kako bi otkrio najnovije trendove u pripremi hamburgera. Ove je zime radio u Factory Pubu, po čemu je nova kreacija s maslacem od kikirikija, džemom od borovnica i pancetom dobila ime, a koju možete isprobati na Zagreb Burger Festivalu.

"Važno nam da nikad ne prestanemo učiti i da se ne zatvaramo prema novim iskustvima. U Hrvatskoj su kuhari još uvijek pretjerano rezervirani, dok mi smatramo da je suradnja, dijeljenje iskustava i razmjena ključ uspjeha," zaključuje Nicoletta Balija.

  • #gdje sjesti
  • #burger
  • #zagreb burger festival
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Wellness u dvorcu: plemićki odmor neočekivano blizu
Oglas
Wellness u dvorcu: plemićki odmor neočekivano blizu
Baš naš Advent ponuda i program 2025.
Baš naš Advent
Jela koja ćemo jesti na glavnom zagrebačkom trgu ovog adventa
Nije sve u punjenju: Jeste li već kušali rumunjske krafne?
Gogoši
Nije sve u punjenju: Jeste li već kušali rumunjske krafne?
11 vrsta hrane koja se najviše krivotvori: Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak
I u Hrvatskoj
Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak: 11 vrste hrane na koju trebate pripaziti
Longyearbyen na Svalbardu: Grad u kojem su zabranjene mačke i umiranje
Nije za zimogrozne
Život na sjeveru: Grad u kojem je zabranjeno imati mačku i umrijeti
Gdje dočekati 2026.? Tri nova razloga da pobjegnete iz rutine i uđete u godinu uz stil, glazbu i wellness
Sretna, sretnija...
Gdje dočekati 2026.? Tri nova razloga da pobjegnete iz rutine i uđete u godinu uz stil, glazbu i wellness
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Kviz općeg znanja: Za one koji preziru mrak neznanja
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Samo će rijetki imati sve točno

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Provjereno ekskluzivno donosi! Marko Perković Thompson ima dva ilegalna objekta
Ekskluzivno
Provjereno otkriva: Thompsonovi objekti u Čavoglavama izgrađeni bez ijednog dokumenta
Horor na istoku Hrvatske: Odgojiteljica uhićena zbog upoznavanja djece s pornografijom
MLAĐA OSOBA
Horor na istoku Hrvatske: Odgojiteljica uhićena zbog širenja dječje pornografije
U Zagrebu izbodena časna sestra: Završila u bolnici, pokrenuta istraga
Policija na terenu
Novi detalji napada na časnu sestru: Sama došla u bolnicu, otkriveno u kakvom je stanju
show
Preminuo Shpat Kasapi
kolege u šoku
Glazbena zvijezda iznenada preminula u 41. godini, iza sebe je ostavio suprugu i sina
Objavljen program dočeka Nove 2026. u Zagrebu
Tko su izvođači?
Zna se tko će u Zagrebu nastupati na dočeku Nove 2026.!
Danijela Dvornik pokazala dnevni boravak koji je ukrasila za blagdane
''naradila sam se!''
Danijela Dvornik pokazala svoj dnevni boravak: ''Traje ova moja generalka!''
zdravlje
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
Urnebesno
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
tech
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
Dosad se vjerovalo drugačije
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
Rimac pokazao kako napreduju robotaksiji: Htjeli ste ih vidjeti? Evo ih!
Odgovorio kritičarima
Rimac pokazao kako napreduju robotaksiji: Htjeli ste ih vidjeti? Evo ih!
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
Kakvo iznenađenje
VIDEO Vuk iznenadio znanstvenike: "Nisam mogao vjerovati vlastitim očima kad smo vidjeli snimku s kamere"
sport
Skandal pred Svjetsko prvenstvo! Država koja se plasirala odlučila je bojkotirati ždrijeb
opa!
Skandal prije Svjetskog prvenstva! Država koja se plasirala odlučila je bojkotirati ždrijeb
Procurio izgled dresa Vatrenih za Svjetsko prvenstvo nakon izlaska iz tvornice
GOTOV DIZAJN
FOTO Procurio izgled dresa Vatrenih za Svjetsko prvenstvo nakon izlaska iz tvornice
Teška ozljeda Hajdukova dragulja, ove godine više neće zaigrati
KUD BAŠ ON?
Teška ozljeda Hajdukova dragulja, ove godine više neće zaigrati
tv
U dobru i zlu: Je li plan zaista tako dobar?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Je li plan zaista tako dobar?
Skrivena sudbina: Možda ima nade - hoće li ga uspjeti spasiti?
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Možda ima nade - hoće li ga uspjeti spasiti?
MasterChef: Neugodno iznenađenje na Egonovom tanjuru! "Ne znam na što sam naišao, ali…"
NEUGODNO
Neugodno iznenađenje na Egonovom tanjuru! "Ne znam na što sam naišao, ali…"
putovanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
11 vrsta hrane koja se najviše krivotvori: Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak
I u Hrvatskoj
Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak: 11 vrste hrane na koju trebate pripaziti
novac
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Milijuni tvrtki s jednim zaposlenim
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Istražili smo: Kako su poslovale državne tvrtke čiji su direktori smijenjeni u jednom danu?
Iznenađujuće
Istražili smo: Kako su poslovale državne tvrtke čiji su direktori smijenjeni u jednom danu?
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
lifestyle
Zagreb špica: Thom Browne torba u obliku psa u street style izdanju
Ne, oči vas ne varaju
Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna
Kolač mjeseca studenog: Kolač od maka i vanilije
Kolač od maka
U studenom ste najviše pretraživale recept za ovakav kolač, božanstveno je kremast
Davorka Dalić u crnom puloveru i sivim hlačama
LIJEPO I NENAMETLJIVO
Davorka Dalić spojila je čupavi pulover i raskošne hlače, rezultat je lijepo i nenametljivo svečano izdanje
sve
Zagreb špica: Thom Browne torba u obliku psa u street style izdanju
Ne, oči vas ne varaju
Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna
Preminuo Shpat Kasapi
kolege u šoku
Glazbena zvijezda iznenada preminula u 41. godini, iza sebe je ostavio suprugu i sina
Kolač mjeseca studenog: Kolač od maka i vanilije
Kolač od maka
U studenom ste najviše pretraživale recept za ovakav kolač, božanstveno je kremast
Burgeri s colom
Tajna je u...

Najbolji burgeri s najsočnijom pljeskavicom: Neobičan trik koji stvarno "radi"

Kombinacija francuskog preljeva za salatu i cole istovremeno će meso omekšati, aromatizirati, karamelizirati i napraviti ga nevjerojatno sočnim i punim okusa. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • RougeMarin Hrana i piće
    Kakav spoj!

    Alija Sirotanović: Čudesni burek koji je "posvađao" ljubitelje burgera

  • Burgeri s colom Hrana i piće
    Tajna je u...

    Najbolji burgeri s najsočnijom pljeskavicom: Neobičan trik koji stvarno "radi"

  • Restoran 1444, Mokrice Aktualno
    Doživljaj za nepce

    Zimska čarolija u dvorcu Mokrice: Gastronomske simfonije Restorana 1444 dvorca Mokrice!

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Želiš li prvi saznati
za povoljne aviokarte

Pripremi putovnicu
i prijavi se na naš newsletter
jer uskoro polijećemo ;)

Please don't insert text in the box below!
close