Jedno od obilježja odmora i ugode svakako je sjedanje na kavu, čaj ili nešto treće. Kod nas je običaj druženja i uživanja u kafićima tradicija, a svi ga uglavnom, manje ili više baštinimo. OK, situacija s koronom nešto je promijenila stvari, ali svejedno, i ove godine proglašeni su najbolji barovi svijeta, pa čim putovanja opet započnu, posjetite neki od njih!

Već dvanaesti put više od pet stotina svjetskih stručnjaka za pića glasalo je za najbolje barove na svijetu, a nagrade se dodjeljuju pod pokroviteljstvom „William Reed Business Media“. Prošle godine nagrade su se dodjeljivale u Londonu, a ove, možete i sami pretpostaviti – virtualno. Među 50 prvih nema hrvatskih barova, ali uopće ne sumnjamo kako će se i neki iz Lijepe Naše u budućnosti naći na ovoj listi.

 

 

Najboljim svjetskim barom za 2020. proglašen je londonski Connaught, koji je prošle godine bio drugoplasirani. Taj bar posebno je slavan po posluživanju suhog martinija, ali i po svom uređenju u stilu art decoa. Nalazi se na West Endu, u sklopu slavnog istoimenog hotela s pet zvjezdica, koji je zaštitni znak Londona još od 1815. godine.

Connaught je, što se poretka tiče, zamijenio mjesta s prošlogodišnjim pobjednikom, njujorškim barom Dante. Legendarni bar broji 105 godina, nalazi se u Greenwich Villageu, a poznat je po sjajnoj talijanskoj hrani, aperitivima i koktelima. U njemu ćete popiti negroni na tisuću načina, a sam bar opisan je kao „oda staroj njujorškoj gostoljubivosti“.

 

 

Nadalje, u TOP 10 našli su se još redom: Clumsies (Atena), Atlas (Singapur), Tayer + Elementary (London), Kwant (London), Floreria Atlantico (Buenos Aires), Coa (Hong Kong), Jigger & Pony (Singapur) i SG Club (Tokyo).

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju