Svi vi kojima treba savjet kako za Valentinovo oboriti voljenu osobu s nogu zadržite se na ovom članku i ne tražite dalje, jer chefica hotela Esplanade Ana Grgić ima recept od kojega se lome i najtvrđi orasi.
Već smo isprobali Anine fritule, a jedva je čekamo vidjeti i zapisati savjete koje će dijeliti kandidatima u novoj sezoni MasterChefa, koji se uskoro počinje emitirati na Novoj Tv. Uživajte u slatkom i osvježavajućem desertu!
Mille feuille s malinama i mousse kremom od malina
Za 4 osobe:
250 g lisnatog tijesta
150 g mascarponea
50 g šećera u prahu
1 žličica naribane limunove korice
Ostrugane sjemenke vanilije od pola mahune
400 g svježih malina
125 ml slatkog vrhnja
Diskovi od lisnatog tijesta:
1. Lisnato tijesto razvaljati na debljinu cca 3 mm. Narezati okrugle oblike.
2. Posložiti na pleh na koji smo prethodno stavili papir za pečenje i peći na 190 C cca 10 min. Ukoliko vam se tokom pečenja napuhnu, samo ih, kad ih izvadite, lagano spljoštite.
Krema za punjenje:
1. Mascarpone sa šećerom i sjemenkama vanilije dobro mikserom izraditi dok ne dobijete glatku kremu.
2. Dodati limunovu koricu. Na kraju lagano u kremu umiješati tučeno slatko vrhnje. Kod posluživanja, na sredinu diska stavimo malo kreme, uz rub položimo maline, stavimo drugi disk
3. Ponovimo postupak slaganja kreme i malina, te pospemo šećerom u prahu i ukrasimo listićima svježe mente.
4. Ovaj mille feuille poslužite uz mousse kremu od malina.
Mousse krema od malina
400 g malina
100 g šećera
2 vanili šećera
2 dl slatkog vrhnja
2 listića želatine
Priprema:
1. Maline prokuhajte sa šećerom i valilijom. Štapnim mikserom dobro usitnite i procijedite kroz fino cjedilo.
2. Odmjerite dva decilitra smjese, a ostatak ohladite i koristite kao umak, ako volite slađe deserte slobodno dodajte još šećera. U dva decilitra odvojene mase rastopite listove prethodno namočene u hladnoj vodi i ocijeđene želatine.
3. U ovu smjesu vrlo mlake temperature lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje. Ohladite u frižderu i oblikujte žličnjake.