Nikad prežaljeni predsjednik Republike Pešćenice, bard domaće antitelevizije, istraživač, novinar i putopisac, a možda i naš posljednji pravi pustolov Željko Malnar ovih bi dana navršio 80 godina. Tom ćemo ga se prigodom u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka 24. listopada sjetiti kroz njegova nevjerojatna, ponekad gotovo stripovska putovanja.

O Željku Malnaru, koji i godinama nakon odlaska svojim doživljajima plijeni pažnju javnosti, putoholičara i avanturista, te o njegovim pothvatima i ekspedicijama govorit će Juraj Bubalo, i sam putnik, putopisac te autor nedavno objavljene knjige "Od Pola do Malnara – putnici i istraživači u hrvatskoj kulturi od 13. do 20. stoljeća".

O Malnaru u Putničkoj klasi O Malnaru u Putničkoj klasi (Foto: CeKaTe)

Putnička klasa ciklus je inspirativnih putopisnih predavanja koju CeKaTe organizira u suradnji s izdavačkom kućom Libricon i već čitavu godinu posljednji četvrtak u mjesecu na zagrebačku Trešnjevku dovodi skrivene djeliće svijeta kroz priče i fotografije zanimljivih gostiju, putnika različitih profila, avanturista, biciklista, penjača.

Putopisno predavanje Jurja Bubala "Željko Malnar – svjetski putnik, putopisac i dokumentarist" održat će se u velikoj dvorani Centra za kulturu Trešnjevka u četvrtak 24. listopada 2024. s početkom u 19 sati.

Gospođa Viljamovka: Novi hit slastičarnice Orijent za ljubitelje kruški i kestena Medvedgradska slastičarnice Orijent Martinova torta slastičarnice Orijent Maron slastičarnice Orijent +5 Legenda o jeseni slastičarnice Orijent

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju