Ovaj vikend, u subotu 3. i nedjelju 4. lipnja, održat će se 37. Zagrebački oldtajmer rally.

Prvi će dan ispred Tehničkog muzeja u Zagrebu od 10.00 do 13.00 sati biti izloženi oldtimeri, ponosni i uglancani, i to oni koji su još uvijek u voznom stanju i uređeni baš kao da su sada sišli s tvorničke trake.

Najmlađa vozila koja će biti izložena stara su trideset godina, a među najstarijima bit će i stogodišnjaka.

Za atmosferu će se pobrinuti ZET-ov puhački orkestar koji će izvoditi, naravno – evergreene.

Zagreb Oldtimer Rally - 02 Zagreb Oldtimer Rally - 02 (Foto: Pixsell / Zarko Basic)

Drugi dan s južnog parkirališta gradskog Poglavarstva na trgu Stjepana Radića u 9.30 sati kreće utrka koja se ove godine vozi od Zagreba preko Kloštra Ivanića do Čazme.

„Svrha manifestacije je pokazati povijesna tehnička kulturna dobra – automobile, motocikle, terenska vozila koja su njihovi vlasnici obnovili i koje čuvaju i koriste samo za ovakve prigode. Automobili su promijenili kulturu življenja, omogućili su slobodu kretanja, izbor mjesta rada i života, a povijesni razvoj kako se kretao najbolje pokazuje ovakva kulturno-športska manifestacija“ poručuje organizator utrke koja je i sama već zagazila u oldtajmerske godine, Oldtimer klub Zagreb.

Zagreb Oldtimer Rally - 03 Zagreb Oldtimer Rally - 03 (Foto: Pixsell / Zarko Basic)

Ovo će događanje, sigurni smo, okupiti sve ljubitelje starodobnih vozila iz ovoga dijela svijeta, a priznajemo, i mi jedva čekamo razgledati vozila koja su sigurno voljenija od ovih naših "običnih" automobila. A to se i vidi.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju