Međunarodni eno – gastro festival WineRi koji organizira Udruženje Kvarner Wines održava se 10. i 11. ožujka u Kongresnom centru Exportdrvo u Rijeci (Grobnička riva bb) i otvoren je za sve posjetitelje od 14:00 do 20:00 sati. Kao najava festivala će se u Zajednici Talijana Rijeka – dvorana Circolo (Uljarska 1/II) 9. ožujka u 18:00 održati radionica Decanteri s Kvarnera koju će moderirati ambasadorice brenda Kvarner Wines i vrsne sommelierke Ines Matić Matešković, Lucija Matijević, Monika Neral, Martina Škarica i Marinela Mrkonja.

Ove godine WineRi se poklapa s prvim Women's Weekendom koji se istovremeno održava u Exportdrvu što će dodatno obogatiti sadržaj samoga festivala te će se 10.3. održati zajednički After party također u hali Exportdrvo koji organizira Stilueta.net. Ovaj, jedini riječki, eno – gastro festival ove godine okuplja više od 70 izlagača s više od 350 etiketa vina iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, dok će Primorsko – goransku županiju predstavljati svi članovi Udruženja Kvarner Wines.

Kvarnersku vinsku reprezentaciju tako čine iz Zvoneće (Matulji) OPG Ružić s vinom Jarbola i s Kastva OPG Rubeša s vinima Plovanić (Belica), iz Vinodola Vinska kuća Pavlomir, s Vrbnika Kuća vina Ivan Katunar, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Vinarija Šipun, Poljoprivredna zadruga Gospoja, Katunar Estate Winery i Vinarija Nada.

Ulaznica na festival će se naplaćivati 20 eura, dok je kaucija za čašu 5 eura. Festival, kao i svaki do sada, ima humanitarni karakter te će se pomoći Udruzi Srce za nju koja skrbi o prijevozu žena oboljelih od karcinoma te će svi posjetitelji festivala moći prigodno donirati udrugu. Organizatori vjeruju da će ovogodišnji broj posjetitelja uvelike nadmašiti prošlogodišnji i da će festival postati mjesto susreta i okupljanja proizvođača s jedne strane, te vinskih profesionalaca, zaljubljenika u vino i vinski svijet i ugostitelja s druge strane, odnosno da će manifestacija postati u pravom smislu novinarskih riječi „oda mediteranskom načinu života“. Udruge koje podržavaju festival su Udruga Žlahtina, Udruga Kvarnerska kvaliteta, Udruga Women on Wine i Hrvatski sommelier klub, te Hrvatski konzulat Europskog vinskog viteškog reda.

Pokrovitelji festivala su Predsjednik Republike Hrvatske, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma a sponzori festivala su Primorsko – goranska županija, Grad Rijeka, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke, CPRR PGŽ i voda Romequele. Medijski pokrovitelj festivala je portal Stilueta. Komora partner je Obrtnička komora Primorsko – goranske županije i Udruženje obrtnika Rijeka.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju