Galerija Dani hrvatskog pršuta - 4 0 Dani hrvatskog pršuta - 2 0 Dani hrvatskog pršuta - 3 0 Dani hrvatskog pršuta - 1 0

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Rijetko se kad poklopi da dvije odlične gastronomske manifestacije budu u isto vrijeme u istom gradu. Gastroznalci ovog će se vikenda uputiti u Poreč.

Uz atraktivnu Vinistru koja se od sutra do nedjelje održava u porečkoj uvali Peškera, svi koji posjete taj istarski grad uživat će i u vrhunskim pršutima. I to ne samo istarskim. U Poreč dolaze najpoznatiji proizvođači dalmatinskog, drniškog i krčkog pršuta. Njih dvadesetak u subotu će se predstaviti na Gradskoj rivi.

Ta izložbeno-prodajna manifestacija dio je sedmih Dana hrvatskog pršuta koji započinju sutra u hotelu Parentium dodjelom nagrada i priznanja proizvođačima. Njih 18 uzorke je poslalo na ocjenjivanje uoči manifestacije, a tko je šampion sedmih Dana hrvatskog pršuta, doznat ćemo već sutra.

„Naša manifestacija promovira isključivo zaštićene pršute na razini EU-a, a riječ je o proizvodima iznimne kvalitete jer jedino vrhunskom kvalitetom možemo biti konkurentni na stranom tržištu“, poručuje Ante Madir, izvršni direktor Klastera hrvatskog pršuta.