Rijetko se kad poklopi da dvije odlične gastronomske manifestacije budu u isto vrijeme u istom gradu. Gastroznalci ovog će se vikenda uputiti u Poreč.

Uz atraktivnu Vinistru koja se od sutra do nedjelje održava u porečkoj uvali Peškera, svi koji posjete taj istarski grad uživat će i u vrhunskim pršutima. I to ne samo istarskim. U Poreč dolaze najpoznatiji proizvođači dalmatinskog, drniškog i krčkog pršuta. Njih dvadesetak u subotu će se predstaviti na Gradskoj rivi.

Ta izložbeno-prodajna manifestacija dio je sedmih Dana hrvatskog pršuta koji započinju sutra u hotelu Parentium dodjelom nagrada i priznanja proizvođačima. Njih 18 uzorke je poslalo na ocjenjivanje uoči manifestacije, a tko je šampion sedmih Dana hrvatskog pršuta, doznat ćemo već sutra.

„Naša manifestacija promovira isključivo zaštićene pršute na razini EU-a, a riječ je o proizvodima iznimne kvalitete jer jedino vrhunskom kvalitetom možemo biti konkurentni na stranom tržištu“, poručuje Ante Madir, izvršni direktor Klastera hrvatskog pršuta.