Rijetko se kad poklopi da dvije odlične gastronomske manifestacije budu u isto vrijeme u istom gradu. Gastroznalci ovog će se vikenda uputiti u Poreč.

Uz atraktivnu Vinistru koja se od sutra do nedjelje održava u porečkoj uvali Peškera, svi koji posjete taj istarski grad uživat će i u vrhunskim pršutima. I to ne samo istarskim. U Poreč dolaze najpoznatiji proizvođači dalmatinskog, drniškog i krčkog pršuta. Njih dvadesetak u subotu će se predstaviti na Gradskoj rivi.

Ta izložbeno-prodajna manifestacija dio je sedmih Dana hrvatskog pršuta koji započinju sutra u hotelu Parentium dodjelom nagrada i priznanja proizvođačima. Njih 18 uzorke je poslalo na ocjenjivanje uoči manifestacije, a tko je šampion sedmih Dana hrvatskog pršuta, doznat ćemo već sutra.

„Naša manifestacija promovira isključivo zaštićene pršute na razini EU-a, a riječ je o proizvodima iznimne kvalitete jer jedino vrhunskom kvalitetom možemo biti konkurentni na stranom tržištu“, poručuje Ante Madir, izvršni direktor Klastera hrvatskog pršuta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju