Pozivamo vas da nam se pridružite na 10., jubilarnoj akciji čišćenja Samoborskoga gorja od odbačenih automobilskih olupina, koja će se održati u petak, 13. svibnja 2022. godine. Okupljanje sudionika je u 12 sati ispred objekta Hrvatske pošte u Samoboru u Ulici Ljudevita Gaja 4.

Hrvatski poštari i „Zelene stope“ već desetu godinu zaredom uspješno surađuju sa zajedničkim ciljem osvještavanja javnosti na problem onečišćavanja prirode i potrebe za očuvanjem okoliša tako što zajedničkim akcijama uklanjaju odbačene automobilske olupine iz prirode.

Akciju je 2004. pokrenuo fotograf Romeo Ibrišević, a 2010. nastala je Udruga „Zelene stope“. Dvije godine nakon osnivanja Udruge samoborski poštari počinju aktivno sudjelovati u nalaženju i otklanjanju autoolupina u prirodi. Brojni aktivisti okupljeni oko Udruge „Zelene stope“ su u 18 godina predanog rada uklonili iz okoliša više od 15.000 automobilskih olupina širom Hrvatske.

Trebate li dodatne informacije ili imate pitanja o akciji čišćenja Parka prirode „Žumberak“ koja će se održati 13. svibnja 2022. u Samoboru možete se obratiti na (Romeo 098 208277)

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju