Izvlačenje automobilske olupine iz lovišta za sada nije nova disciplina, a ni olimpijski sport, premda bi u nas mogao biti nacionalni – toliko ima hrđavih krtija po parkovima prirode i šumama.

Da je vrag uzeo šalu, najbolje znaju samoborski poštari koji svojim mopedima cirkuliraju uokolo i dojavljuju lokacije olupine. Ne samo to, pod vodstvom Stjepana Rešetara Štefa njih pedesetak uključilo se i ovaj, deveti put, u akciju dostave otpada na reciklažno dvorište. Jake traktorske snage predvodio je Željko Koščica, bez čijih bi spaljenih oktana misija bila nemoguća. Specijalne alate za brzo rezanje trupa priskrbio je Marko Miškulin iz firme Makita. Nema sezone lovostaja na limene krntije, pa je obol akciji na Oštrcu dao i predsjednik Lovačkog društva Srna Marijan Lukšić – pritom je pala ideja da ovog kapitalca, prepariranog i zbigecanog, postave pred lovačku kuću kao spomenik ljudskoj gluposti, nemaru, nesavjesnosti.

Nevjerojatna divljina na pola sata od Zagreba: Park prirode koji možete istraživati godinama i neće vam dosaditi! Mrzlo polje, dom za odmor - 2 Zumberak, e-bicikli - 2 Zumberak, e-bicikli - 4 +10 Uskočka lipa - 7

Pod budnim okom Damira Žganjera, predsjednika DVD-a Grdanjci, uspješno je okončana nova šumsko-lovačka disciplina: smrt olupini u prirodi. Doduše, budući da se nalazi na njegovu terenu, ravnatelj Parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje Kristijan Brkić mogao je i zadržati tu hrpu starog željeza, ali velikodušno se odrekao ulova u čast procesa recikliranja.

Sve je to, kao i obično, organizirala Udruga Zelene stope uz neizbježnu kameru Romea Ibriševića, neumornog lovca na neprimjerene objekte u zelenom okolišu. A što ste vi danas učinili za ovaj jedini planet koji imamo za život?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju