Hrvatska je prijestolnica posljednjih godina jako živnula po pitanju street art scene i umjetničkih intervencija na javnim površinama. Sve se više poznatih brendova odlučuje za suradnju s uličnim umjetnicima, pa se time i vizura Grada Zagreba te njegovih kvartova polako mijenja.

Stoga je portal urbano.hr odlučio napraviti presjek ulične umjetnosti u glavnom gradu i pokrenuti izbor najboljeg kvartovskog graffiti i/ili street art djela.

Cilj je da građani Zagreba aktivno šalju i vlastite prijedloge (fotografije) uličnih djela koja su sami slikali u svojim gradskim četvrtima te se tako uključite u izbor i glasanje za Najbolje street art djelo.


Šaljite svoje prijedloge grafita i murala

Svoje prijedloge (fotografije) grafita i murala koje ste vidjeli i slikali u svojim gradskim četvrtima šaljite ovdje.

Kroz fotogalerije iz svih gradskih četvrti (kvartova) u Zagrebu prikazuju se djela raznih uličnih umjetnika. Svaki će kvart imati svoju fotogaleriju radova te možete glasati za ono djelo koje vam je najbolje.

Stručni će žiri potom izabrati najbolje graffiti & street art djelo iz svakoga kvarta koje ulazi u završni izbor za “Najbolje street art djelo u Zagrebu”. Proglašenje onog najboljeg simbolično će biti na Dan Grada Zagreba 31. svibnja 2023.

Dajte svoj glas najboljem street art djelu u Zagrebu! Posjetite fotogaleriju i izaberite svog favorita na ovom linku.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju