Prikazi turističkih destinacija s virtualnim 360 panoramama sve su češći, no kako bolje predstaviti novitet virtualnog razgleda općine Ližnjan nego akcijom uljepšavanja prirode ove južnoistarske općine?
Točno 360 sadnica raznobojnih cvjetnica i ukrasnog bilja s naglaskom na mirisnu lavandu posađeno je početkom travnja u suradnji TZ općine Ližnjan i komunalne tvrtke Ližnjan Brnestra u svim mjestima općine Ližnjan. TZ općine Ližnjan i na taj način želi pridonijeti brizi za okoliš kako bi se prirodne ljepote ovog kraja očuvale te kako bi svi posjetitelji redizajniranih web stranica www.liznjaninfo.hr uživali u još rascvjetanijoj virtualnoj 360 panorami.

S ciljem da svijest o lijepom i očuvanom prirodnom krajoliku padne na plodno tlo, najveći dio sadnica došao je u ruke vrtićke i školske djece općine Ližnjan koji su ih s velikim veseljem posadili. Tako će ovoga proljeća i ljeta nekim novim cvjetnim mirisima i bojama zablistati dvorišta osnovnih škola u Ližnjanu, Šišanu, Valturi i Muntiću te vrtića u Šišanu i Ližnjanu, a dio sadnica svoje će korijenje pustiti i ispred zgrade Općine Ližnjan, DVD-a Ližnjan te ispred ureda TZ općine Ližnjan.

Za pozitivan dojam gosta i uređenost destinacije iznajmljivači privatnog smještaja od izuzetne su važnosti pa je dio sadnica podijeljen i njima kako bi dodatno oplemenili izgled svojih okućnica i terasa.

360 virtualna panorama - u jednoj šetnji do svih mjesta i atrakcija općine Ližnjan

Kako je virtualna 360 panorama obogatila web stranice TZ općine Ližnjan? Zahvaljujući naprednoj webVR i 360 tehnologiji od sada je moguće interaktivno i virtualno prošetati kroz mjesta općine i njezine kulturno- povijesne i prirodne atrakcije. U ovoj šetnji vrijeme je uvijek sunčano, a na svakom "koraku" moguće je saznati zanimljive informacije i povijesne podatke te zaviriti u objekte koji nisu dostupni za razgled u svakom trenutku. Nakon što kroz kratki opisni tekst ili duži tekst na web stranicama upoznaju svaku od atrakcija, korisnici će pomoću Google Mapsa saznati i kako mogu stići do njih.

Za sada se panoramom mogu upoznati mjesta općine Ližnjan, a to su Ližnjan, Šišan, Valtura, Muntić, Jadreški i Ušićevi Dvori. Također, može se zakoračiti pod svodove ližnjanskih crkvi Majke Božje od Kuj i sv. Martina b., zatim crkve sv. Felixa i Fortunata u Šišanu te dvije crkve u Valturi: sv. Ivana Apostola te crkvice Blažene Djevice Marije (Kostanjica) i crkve sv. Jeronima u Muntiću. Panorama će posjetitelje web stranica TZ općine Ližnjan dovesti i do prirodnog i adrenalinskog raja Uvale Kuje te plaže Bura bura i spilje Šandalja. Nisu izostavljene ni dvije posebne atrakcije, šumovito i povijesno zanimljivo brdo Monte Madonna te Nezakcij, najvažniji istarski arheološki lokalitet.

"Tijekom ove godine nastavit će se s dodavanjem lokacija, a trenutnoj verziji na engleskom jeziku bit će pridodane i verzije na hrvatskom, talijanskom i njemačkom jeziku. WebVR aplikacija je u potpunosti razvijena i optimizirana za korištenje u web browserima i na pametnim telefonima, tabletima te PC/Mac računalima pa se nadamo da će poslužiti brojnim gostima kao inspiracija za dolazak na naše područje i snalaženje u njemu", istaknula je direktorica TZ općine Ližnjan, Natali Palko Zirdum.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju