Rab Island Trail ove godine slavi svoje 16. izdanje, a domaćini otok Rab i općina Lopar ove jeseni su idealna destinacija za aktivan odmor i outdoor aktivnosti. Organizatori su pripremili tri kategorije utrke. Najduža trkačka ruta u okviru Rab Island Traila je Challenger koja je duga 23 kilometra. Slijedi trasa Active koja obuhvaća stazu dugu 13 kilometara, dok je najkraća staza Light duga 6 kilometara. Utrkom Rab Island Trail završava se 10. kolo hrvatske Treking lige.

„Rab Island Trail nezaobilazna je otočka trail&treking utrka već 16. godinu zaredom, a i ove će godine dočekati preko 500 trkača iz šest zemalja. Sudjelovanjem na poznatoj utrci otoka Raba svi prisutni mogu doživjeti predivno, avanturističko iskustvo na egzotičnim lokacijama trkačkih staza. Za sve sudionike pripremili smo i brojne druge aktivnosti te pogodnosti u kojima će, siguran sam, uživati”, izjavio je Šimun Cimerman, glavni organizator Treking lige.

Start i cilj utrke je ispred hotela San Marino na Rajskoj plaži u Loparu, najvećoj pješčanoj Jadranskoj plaži koja se prostire na gotovo dva kilometra i nudi brojne turističke sadržaje. Ova prekrasna plaža nagrađena je Plavom zastavom zbog kvalitete vode, očuvanja okoliša i sigurnosti.

Rab Island Trail - 2 Rab Island Trail - 2 (Foto: PR)

„Otok Rab se već duže vrijeme orijentirao na outdoor turizam za koji ima savršene predispozicije. Prije gotovo 100 godina potencijal otoka prepoznao je i poznati, strastveni planinar Ante Premužić koji je na Rabu izgradio dvije staze ukupne duljine oko 25 kilometara, dok se danas otokom proteže oko 130 kilometara pješačkih i biciklističkih staza. Utrke poput Rab Island Traila najbolja su promocija bogate outdoor infrastrukture i ponude otoka Raba. Ovom manifestacijom produljuje se turistička sezona, a time se otok Rab pozicionira kao jedna od omiljenih sportskih destinacija”, rekao je Marin Mušćo, direktor Turističke zajednice općine Lopar.

Sportski sadržaji i manifestacije dio su raznovrsne turističke ponude općine Lopar koja se iz godine u godinu širi i gostima nude brojne aktivnosti za istraživanje prekrasnih plaža, šuma, kamenitih kanjona i biciklističkih staza. Predivan krajolik otoka svake godine očarava brojne trkače Rab Island Traila koji se uvijek rado vraćaju kako bi istražili nove dijelove otoka.

Više informacija o 16. izdanju popularne utrke Rab Island Traila i prijavama može se pronaći na službenoj stranici outdoor.hr.

Putovanjem za gušt: Gradovi u kojima ćete pojesti najbolje pizze na svijetu Pizza Pizza/Ilustracija Franko’s pizza & bar - 1 +0 Pizza Festival - 6

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju