Jelo je to koje volimo svi, no jedu li se najbolje baš u Italiji? Iako je na „Čizmi“ nastalo vjerojatno najpopularnije jelo na planeti, jesti vrhunske pizze, sudeći prema članku objavljenom na timeout.com, možete u mnogim dijelovima svijeta.

Neki se Talijani možda neće složiti, ali i u mnogim drugim zemljama pojest ćete bolju pizzu nego u Italiji. Zapravo, pizzerije diljem svijeta, od Bangkoka do Sao Paula, pokazuju da ukusna pizza nema granica.

Ne vjerujete? Pogledajte onda najnoviju ljestvicu najboljih svjetskih pizzerija koju biraju vrhunski poznavatelji pizze na web stranici 50 Top Pizza. Prvo mjesto na ovogodišnjoj listi zajedno su podijelile „Una Pizza Napoletana“ u New Yorku i „I Masanielli“ u Caserti, gradu u blizini Napulja . Ipak, ostatak je znatno varirao a među prvih 100 našle su se pizzerije iz Kaira, Helsinkija, Aucklanda, Pekinga...

No, koji je onda zapravo, najbolji grad za uživanje u pizzi na svijetu? Ako kao kriterij izdvojimo 100 najboljih pizzerija s liste, prvo mjesto naj pizza grada dijele New York i Rim, te su oba grada zastupljena s po pet restorana.

Nakon njih dolaze Napulj, ali i London te Tokio, čije su pizzerije u TOP 50, zastupljene četiri puta. Ipak, u rodnom gradu pizze, Napulju, sve četiri pizzerije koje se nalaze u prvih 50 ujedno se nalaze i u TOP 10, čime se ne može pohvaliti niti jedan drugi grad.

Treće mjesto, s po tri pizzerije na popisu najboljih 100 dijeli čak 6 gradova – Caserta, Pariz, Milano, Kopenhagen, Hong Kong i Sao Paulo.

U svakom slučaju, ako posjetite bilo koju od 100 navedenih pizzerija, javite se slobodno s recenzijom.

Gotovo za 5 minuta: Najbolji trik za pizza-tijesto bez dizanja Pizza - 4 Pizza - 3 Pizza - 2 +1 Pizza - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju