„HIGHLANDER započinje kao planinarska avantura, koja se potom pretvara u avanturu života“. U jednoj kratkoj, ali jasnoj rečenici može se sažeti filozofija HIGHLANDER-a – impresivnog planinarskog doživljaja. HIGHLANDER je svoju premijeru doživio 2017. godine na najljepšoj hrvatskoj planini Velebitu, a pet godina kasnije, najavljene su nove rute na impresivnim svjetskim lokacijama, poput Egipta i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Jučer je održana press konferencija upravo za potonju lokaciju, u egzotičnom emiratu - Ras Al Khaimahu. HIGHLANDER55 RAS AL KHAIMAH x UAE službeni je naziv događaja, koji će se održati od 18. do 20. studenog 2021. godine.

Pustolovina na Velebitu na kojoj ćete se u nekoliko dana bolje odmoriti nego u 2 tjedna izležavanja na Jadranu Highlander Velebit - 3 Highlander Velebit - 6 Highlander Velebit - 7 +46 Highlander Velebit - 8

Atraktivna staza prolazit će preko Jebel Jaisa, najvišeg vrha planinskog lanca Hajar, a suprotno uvriježenom mišljenju, nije pustinjski teren, već se odvija na prekrasnoj i zahtjevnoj planinskoj stazi. Hajar planine nastale su prije više od 70 milijuna godina, u istočnom dijelu Ras Al Khaimaha, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Omana. S 1.934 m nadmorske visine, vrh Jebel Jais ima vizuru od koje doslovce zastaje dah. Područje Ras Al Khaimah sadrži više različitih ekosustava; tereni se izmjenjuju od suhih pješčanih pustinja preko svježih obalnih dijelova i slanih ravnica do šuma mangrova i planinskih dijelova, što ga čini fascinantnim mjestom za sve ljubitelje prirode i avanturiste, a ujedno je i dom brojnim planinskim kozama, devama, lisicama, divljim mačkama, kao i stotinama vrsta ptica.

Najavu događaja u UAE podržao je i novi globalni ambasador HIGHLANDER-a – Ryan Pyle. Ryan, svestrani je istraživač, adventure fotograf, TV producent i voditelj. Stvorio je, snimio i vodio četiri sezone Extreme Treks serijala, kao i mnoge druge međunarodno priznate outdoor serijale. Njegove su fotografije krasile naslovnice New York Times-a, Wall Street Journal-a, Time-a, Forbes-a i drugih međunarodnih publikacija, kao i nekoliko knjiga. Discovery Channel i BBC Earth samo su neke od televizija na kojima su njegovi serijali rušili rekorde gledanosti i bile prikazivane u gotovo svakome kutku svijeta, te kao takav zaista predstavlja veliku dodanu vrijednost HIGHLANDER-u na globalnoj razini.

„HIGHLANDER avantura pruža vam jedinstvenu priliku za istražiti neke od jedinstvenih lokacija u svijetu kako bi se oslobodili stresa svakodnevnog života uz logističku podršku lokalnih organizatora. Vjerujem da su upravo događaji poput HIGHLANDER-a Ras Al Khaimah budućnost zdravstveno-pustolovnog turizma.“

UAE se tako pridružio Egiptu na listi novih atraktivnih HIGHLANDER lokacija na Srednjem Istoku. U EGIPTU će se HIGHLANDER55 QUSOOR ALARAB x EGYPT održati od 28. do 30. listopada.

„Želimo inspirirati ljude da izađu iz svoje zone komfora i ustaljene rutine, kako bi postali bolja verzija sebe, a pritom doprinijeli i boljem svijetu. HIGHLANDER pruža fantastičnu once-in-a-lifetime avanturu na kultnim svjetskim odredištima. Jedno od takvih je i HIGHLANDER Ras Al Khaimah x UAE koji će svojim sudionicima pružiti jedinstvenu priliku za planinarenje na prekrasnoj planini Jabel Jais, koja se nalazi u srcu pustinje što naglašava posebnost i različitost u odnosu na ostale događaje serije HIGHLANDER.“ – izjavio je Jurica Barać, HIGHLANDER CEO, pritom ističući kako HIGHLANDER nije utrka, stoga nemaju natjecatelje, nego sudionike, koji nakon što prođu stazu, dobiju status HIGHLANDER-a i planinarski bedž (umjesto medalje). Jedan od najvažnijih ciljeva ovog događaja je promocija aktivnog i zdravog načina života kroz planinarenje, kao i očuvanje i briga za prirodu koju ostavljamo generacijama u nasljeđe, promovirajući tzv. Leave No Trace filozofiju, a želja im je da u budućnost HIGHLANDER događaj(i) zasluži status "100% Green Eventa".

„Jabel Jais zadivljujuća je planina. Zapanjujući vidici, impresivne zvjezdane noći i raznovrstan životinjski svijet ono je što će vas dočekati na njoj. Nakon ranih zimskih kiša u studenom, planine Ras Al Khaimaha obojene su ljubičastim ljiljanima, divljim irisima i bijelim tratinčicama. Postoji toliko toga što HIGHLANDER Ras AL Khaimah može ponuditi sudionicima i uzbuđeni smo što imamo priliku biti domaćini zaljubljenicima u prirodu iz cijelog svijeta.“, nije skrivao svoje oduševljenje Fadi Hachicho, direktor događaja HIGHLANDER Ras Al Khaimah x UAE.

HIGHLANDER ima svoje inačice u zemljama kao što su Srbija (Stara Planina), Bosna i Hercegovina (Blidinje), Crna Gora (Durmitor), Austrija (Murau) i Grčka (Olimp), Egipat (Qusoor El Arab), Ujedinjeni Arapski Emirati (Ras Al Khaimah), a u 2021. godini su najavljeni Maroko (Toubkal), Portugal (Melgaço), Sjeverna Makedonija (Ohrid), Španjolska (Duero-Douro), Saudijska Arabija (Abha) i Slovenija (Julianske Alpe).

HIGHLANDER će možda započeti kao planinarska avantura, ali će s vremenom postati avantura života, putovanje koje će sudionike odvesti kroz predivan i raznolik krajolik, najljepše planinarske staze, beskonačne šume i moćne planine, ali prije svega, putovanje na kojem će spoznati pravog sebe.

Više informacija potražite na službenim stranicama HIGHLANDERA.highlanderadventure.com/

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju