Jedno od najvažnijih događanja u regiji, Greencajt festival, koji se bavi pitanjem kako možemo sačuvati jedini dom koji imamo, privukao je mnoge posjetitelje koji su pohrlili na Zagrebački velesajam.

Brojni gosti, poput svjetski poznatog Bena Fogla, britanskog novinara, avanturista i autor nekoliko dokumentarnih serijala u kojima predstavlja ljude koji su pobjegli od svijeta u prirodu, napunili su dvoranu do zadnjeg mjesta, a i na ostatku festivala je bilo osobito živo.

Dobre vibracije mogle su se osjetiti na svakom koraku, a jedan od kutaka koji je budio znatiželju bio je onaj Aktivacije u kojem je  ilustratorica Marija Ljubičić oslikavala punkuferove eko-ruksake prema željama zainteresiranih, na licu mjesta.

Posjetitelji su se zabavljali osmišljajući sami originalne poruke i motive, a natpisi poput Travel more i Hajdemo u planine, kao i ilustracije mace face te balona na vrući zrak nastajali su na personaliziranim ruksacima, koje su najbrži posjetitelji festivala ponijeli kući.

Osim kao divan dar, ruksak služi i kao podsjetnik na to da bismo se trebali više aktivirati kad je riječ o čuvanju okoliša. Komadić odlične atmosfere na Greencajtu možete uhvatiti u našoj galeriji, a za više osviještenih tema kliknite na #neOKOLIŠaj

Selo kraj Otočca u koje svi dolaze radi kristalno čiste rijeke i neke od najboljih pizza u Hrvatskoj Ruspante - 12 Ruspante - 11 Ruspante - 10 +17 Ruspante - 9

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju