Zbog koronavirusa Sicilija je izgubila više od milijardu eura prihoda od turizma i bila prisiljena osmisliti novi plan kako će privući turiste. Regionalna vlada pokrit će polovicu troškova letova, kao i trećinu troškova hotela. Povrh toga, ponudit će besplatne ulaznice za sve muzeje i arheološka nalazišta, što će Talijane stajati 50 milijuna eura.

Vaučeri za letove i smještaj bit će dostupni na internetskoj stranici Visit Sicily čim zemlja ponovno otvori svoje granice i bude spremna za posjetitelje. Iako je točan datum još uvijek nepoznat, otvaranje restorana duž Italije zakazano je za početak svibnja.

Čak je 4,2 milijuna Talijana zaposleno u sektoru turizma, što čini oko 13 posto talijanskog BDP-a. Talijanski premijer Giuseppe Conte naglasio je kako je aktualna situacija najgora kriza od Drugog svjetskog rata, a zemlja se suočila s gubicima od 200 milijardi eura.

Europski povjerenik za unutarnje tržište i ekonomiju Thierry Breton otkriva kako je turistički sektor prvi na udaru koronavirusa te kako će mu i najduže trebati za oporavak. Dodaje da hotele i restorane na godišnjoj razini očekuje gubitak od najmanje 50 posto

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju