"Kako vam zvuči doček ljeta na bajkovitom jezeru samo petnaest minuta od Zagreba uz genijalne koktele i slasna jela koja su se smišljala mjesecima posebno za ovu prigodu?

To je mali dio onog što vas očekuje na manifestaciji Paradajz from Paradise na park jezeru Kipišće u Svetoj Nedelji od 21. do 23. lipnja“, najavljuju organizatori događanje u sklopu Domenikane - ljeta u Svetoj Nedelji. 

Zvijezde događanja su Marin i Josip Nekić, pioniri food truck revolucije u Hrvatskoj koji su za posjetitelje pripremili dobre stare klasike, ali i slasne novitete. Jedan od omiljenih specijaliteta je pulled pork sendvič koji će se naći u novom ruhu – uz dodatak džema od rajčica.

“Uvijek se trudimo koristiti domaći proizvod, a finalno jelo ponuditi s nekom osobnom pričom iza toga. Rajska rajčica se uzgaja u Svetoj Nedelji gdje i radimo ovo događanje kao hommage lokalnoj proizvodnji. Osim apgrejdanog pulled pork sendviča, napravili smo novu salsu od rajčica za nachose, sorti Bumblebee, Sunstream, Campari i Yoom te raznih mediteranskih začina.

Kad smo složili salsu, toliko nas je okus podsjetio na salsu bake Antice i tunkanje prstiju u staklenke da smo salsu nazvali po baki. Naravno, njoj tada nisu bile dostupne navedene sorte, ali okus je baš kao iz djetinjstva!” priča nam Marin Nekić.

Paradajz from Paradise - 4 Paradajz from Paradise - 4 (Foto: Salty Business & Arhiva Nekić Trucks)

Meksički destilati 

Posjetitelji Paradajz from Paradisea imat će priliku kušati i vrhunske meksičke destilate u kombinaciji s lokalnim namirnicama. Koktele potpisuju sjajni barmeni Gringos de Croatia.

“Teško je sumirati naše, nazivom ga studijsko putovanje u najzabačenije dijelove Meksika, samo da bi kroz edukaciju i istinsko iskustvo prenijeli barmenima prave okuse i tehnike. Trenutno se svijetom širi glas o mezcalu, ali to je kap u moru njihove proizvodnje pića. Genijalna je scena gdje sjedimo u Oaxaci i promatramo kako se djeca igraju s kokošima, slade se vlaknima pečene agave dok žene pripremaju ručak, a muškarci brinu za to vrijeme o kotlu za destilaciju.

Koristimo svaku priliku da približimo ljudima čudesne okuse pa tako i sad u Svetoj Nedelji jer nam je baš važno da educiramo i goste i barmene!”, najavljuje  Marko Markota, suvlasnik firme Alca koja se bavi uvozom ali i proizvodnjom žestokih pića.

Najmlađe posjetitelje čekaju likovne radionice “Bumbargrad” te radionice pripreme i tiska linoreza uz poznatog grafitera Krešimira  Golubića. Da sve prođe u dobrom ritmu pobrinut će se Silente, ZSA ZSA i Daddy Cool Band. Program počinje od 19 sati, taman kad malo padne sunce. Vidimo se u Svetoj Nedelji! 

Rougemarin Park je ponovno otvoren: Super mjesto u Zagrebu za guštanje u nogometu, finoj hrani i hladovini Rougemarin Park - 13 Rougemarin Park - 12 Rougemarin Park - 11 +9 Rougemarin Park - 10

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju