"Pozivamo sve pizzaiole i ljubitelje pizze da nam se pridruže na jedinstvenom događaju – prednatjecanju u izradi pizze klasike, koje će se održati 24. listopada 2024. na HORECA sajmu u Zagrebu. Ovo je prilika za najbolje hrvatske majstore pizze da pokažu svoje vještine i natječu se za vrijedne nagrade, uključujući ulaznicu za svjetsko prvenstvo u Parmi", pozivaju organizatori natjecanja koje je  organizirano u suradnji s Campionato Mondiale della Pizza, jednim od najpoznatijih svjetskih natjecanja u izradi pizze, koje već više od tri desetljeća okuplja najbolje pizzaiole iz cijelog svijeta.

"Samo u prošloj godini, ovo natjecanje privuklo je preko 750 natjecatelja iz više od 40 zemalja, s pet kontinenata, a sada imate priliku sudjelovati u ovom događaju i vi. Na natjecanje se mogu prijaviti svi pizzajoli, no broj sudionika je ograničen na 25 kako bismo osigurali kvalitetno izvođenje natjecanja. Sudionici će se natjecati u kategoriji Pizza classica, a svaki će natjecatelj imati 15 minuta za izradu pizze od početka do kraja. Ocjenjivat će se tehnika izrade, kvaliteta tijesta i završni rezultat, a ocjenjivački sud će uzeti u obzir sve ključne elemente – od rada pizzajola do prezentacije pizze.

Pobjednik natjecanja osigurat će si mjesto na svjetskom prvenstvu u Parmi, gdje će se suočiti s najboljim pizzaiolima iz cijelog svijeta. To je neponovljiva prilika za daljnje usavršavanje i međunarodno priznanje. O tome kako se možete prijaviti doznajte ovdje. 

Posjetitelji HORECA sajma imat će priliku uživo pratiti natjecanje na štandu Campionato Mondiale, a i kušati pizze koje su izrađene u sklopu događanja. Također, tijekom sajma bit će organizirane dodatne aktivnosti, kao što su radionice na temu tehnika zamjesa tijesta, koje će voditi stručnjak Graziano Bertuzzo. Radionice će se održati 25. i 26. listopada, gdje će se detaljno govoriti o direktnom i indirektnom zamjesu tijesta, uključujući biga i polish metode.

Odvažan potez: Novi kiosk u centru Zagreba na kojem ćete naći izvrsne smash burgere, ali i "sendvič iz vojne kantine" Bold.Burger - 2 Bold.Burger - 3 Bold.Burger - 4 +5 Bold.Burger - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju