Hrvatski fotograf i redatelj Hrvoje Serdar osvojio je drugo mjesto na međunarodnom turističkom multimedijskom natjecanju The Golden City Gate, koje se već 20. godina zaredom održava u sklopu vodećeg turističkog sajma ITB u Berlinu.

Hrvoje i njegov tim nagradu su osvojili u kategoriji "hoteli" za promotivni video luksuznog hotela Valamar Collection Marea Suites 5* u Poreču.

Video se snimao dva dana, a ideja je bila prikazati spoj obiteljskog odmora i luksuza te prenijeti priču o obitelji, zajedništvu i stvaranju uspomena: "To smo uspjeli kombinacijom luksuznih kadrova i obiteljskih snimaka, sve s naglaskom na iskrene emocije", rekao je redatelj spota Hrvoje Serdar.

"Snimanju smo pristupili iskreno i naša je autentičnost prepoznata." Naglasio je da su upravo emocije ključni aspekt uspješnog videa: "Emocije i ljepota destinacije koje smo uspjeli prenijeti bitne su za film."

Prva nagrada otišla je u Švicarsku za video o Bürgenstock Waldhotelu. 

Iza Hrvoja Serdara mnogo je uspješnih domaćih i inozemnih kampanja, a specijaliziran je za fotografiranje i snimanje hotelskih grupacija, ekskluzivnih destinacija i gastronomije.

U svom portfoliju ima fotografije nekih od najluksuznijih hotela na svijetu, uključujući one na Maldivima, Sejšelima, Maroku i drugdje. Također, dobitnik je nagrade Baldo Čupić za najbolji nacionalni turistički film 2017. godine.

Natjecanje "The Golden City Gate" dodjeljuje nagrade u 18 kategorija, a prijaviti se mogu gradovi, države, regije, hoteli i spa resorti, oglašivačke i event agencije, turističke organizacije, aviokompanije, izdavačke i produkcijske kuće.

O pobjednicima je odlučio žiri sastavljen od 45 neovisnih sudaca koji su profesionalci u svom području: putnički agenti, profesori, studenti, redatelji, ministri, konzuli, ambasadori i umjetnici koji i sami često putuju po svijetu. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju