Talijanska aviokompanija Air Dolomiti najmanje je pouzdan zrakoplovni prijevoznik u Europi, s ukupno 43,56 posto odgođenih ili otkazanih letova, pokazuje novo istraživanje koje je proveo BestBrokers prema statistikama koje je tijekom prošle godine prikupio OAG, britanski pružatelj globalnih podataka o putovanjima.

Rang lista 

Na drugom mjestu je Air Serbia (42,29 posto), a broncu nosi TAP Air Portugal (41,99 posto). Sa samo 60,67 posto letova koji su stigli na vrijeme tijekom prošle godine, British Airways se pojavljuje kao četvrti najgori europski prijevoznik, a da nije sve u Švicarskoj po satu, pokazuje podatak da je Swiss/Crossair na petom mjestu.

Britanski Easyjet, kojim Hrvati često putuju je šesti, a iza njega je dobro poznati i Wizz Air UK. Njemački Condor Flugdienst, nizozemska Transavia i njemačka Deutsche Lufthansa su anredni na listi najgorih. Obzirom na rang, podaci pokazuju da Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i Belgija imaju najgore zračne luke u Europi, a kako je nedavno objavio portal Business Financing najgora zračna luka na svijetu je ona u Bruxellesu.

Zašto kasne?

BestBrokers naglašavaju kako su do prve polovice 2023. svi europski letovi u prosjeku kasnili 15 minuta, premašivši prosječno kašnjenje prije pandemije od 13,3 minute. Razloge za kašnjenje i otkazivanje letova treba tražiti i u radničkim štrajkovima, tehničkim poteškoćama, kao i teškim vremenskim uvjetima, a ukrajinsko-ruski rat ograničio je zračni prostor i izazvao ukidanjem nekih ruta.

Pogledajte neobjašnjivi fenomen kod Zavidovića: Misteriozne kamene kugle o kojima kruže brojne tajne Nevjerojatne kamene kugle kod Zavidovića - 9 Nevjerojatne kamene kugle kod Zavidovića - 8 Nevjerojatne kamene kugle kod Zavidovića - 7 +5 Nevjerojatne kamene kugle kod Zavidovića - 6

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju