Na popisu od 44 europske zemlje i više od 23 tisuće kampova, u Hrvatskoj je najpopularniji Polidor Family Camping Resort, smješten u Bijeloj uvali u Funtani, nedaleko od Poreča. Među prvih deset kampova u Europi najviše je onih u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, a najbolji europski kamp i dobitnik nagrade camping.info 2023. jest Kamp Kühlungsborn u Njemačkoj.

"Ljestvice se temelje na ocjenama gostiju kampova. Sukladno tome, ocjene za izradu ljestvice i svi njezini čimbenici javno su dostupni", navodi Maximilian Moehrle, direktor tvrtke camping.info sa sjedištem u Berlinu, te dodaje kako čak i mali, vrlo predani kampovi imaju dobre šanse da budu uvršteni među 100 najboljih u Europi.

Ove se godine na listi našlo 69 njemačkih, 20 austrijskih i sedam talijanskih kampova. U 100 najboljih našli su se i oni iz Hrvatske, Slovenije, Poljske, Bosne i Hercegovine, Švedske, Portugala, Turske, Španjolske, Danske i Rumunjske. Cijeli popis možete provjeriti ovdje, a u nastavku je deset najboljih.

  1. Campingpark Kühlungsborn / Njemačka
  2. Kamp Grubhof / Austrija
  3. Rosenfelder Strand Ostsee Camping / Njemačka
  4. Kamp Sonnenland / Austrija
  5. Kamp MondSeeLand / Austrija
  6. Kamp Hüttenberg / Švicarska
  7. Campingplatz Ecktannen / Njemačka
  8. Kamp Murinsel / Austrija
  9. Ostseecamping Familie Heide / Njemačka
  10. Campingpark Kalletal / Njemačka

Srušiti ili ne srušiti... Znate li što treba napraviti kada u prirodi naiđemo na kamene tornjeve? Kameni tornjevi - 4 Kameni tornjevi - 3 Kameni tornjevi - 2 +1 Kameni tornjevi - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju