Dubrovnik će tako sredinom jeseni pohoditi natjecatelji iz više od 30 država svijeta što događaju daje internacionalni predznak, a natjecateljima nudi jedinstvenu priliku da istraže predivne krajolike Dubrovnika i okolice kroz različite staze. Tri različite duljine staza - 10 km, 21 km i 50 km koje vas vode kroz dubrovački krajolik, otvarajući mogućnost da doživite njegove najskrivenije kutke te nadmašite samog sebe, prekidajući mentalne blokade koje, na određen način, koče svakoga od nas.

Dean Karnazes, američki ultramaratonac i dugoprugaš, često nazivan „Ultramaratoncem iz Helade“ ili „Čovjek koji nikada ne prestaje trčati“, s nepresušnom strašću prema trčanju dolazi kao počasni gost na Spartan Trail Dubrovnik. Sa svojih 60 godina, Dean ne samo da odaje počast strasti koja ne poznaje granice, već i ruši vlastite rekorde, istražuje granice svog tijela i duha te pokazuje svijetu da uz napor postajemo bolje i sretnije osobe.

Dean Karnazes nije samo svjetski poznato ime - on je inspiracija, humanitarac, pisac autobiografije, uvršten u Kuću slavnih ultramaratona, vlasnik Guinessovog svjetskog rekorda (istrčao neprekidnih 81 sat i 40 minuta). Podvig koji ga je lansirao u medije i zacementirao njegov celebrity status u svijetu trčanja dogodio se od 17. rujna do 5. studenog 2006. kada je istrčao 50 maratona u 50 američkih saveznih država, a sve to tijekom 50 uzastopnih dana. Uslijedila su gostovanja u poznatim američkim talk showovima s Davidom Lettermanom, Jayem Lenoom, Conanom O'Brianom i Ellen DeGeneres… kojima je uvijek naglašavao da je njegova strast prema trčanju postala i njegov životni poziv te da najviše vrednuje činjenicu da njegove priče o izazovima i trijumfima nadahnjuju sve generacije trkača. "Ljudi misle da sam lud zato što svoje tijelo izlažem takvom naporu. No upravo me taj napor oblikovao u novu, sretniju osobu.", riječi su koje Dean dijeli s nama, pozivajući nas da pronađemo svoju unutarnju snagu.

PR PR (Foto: PR, Foto; Predrag_Vuckovic)

Deanove avanture obišla su svijet, a ovog listopada Dean Karnazes će se susresti s dubrovačkim stazama. „Kada sam saznao da će Dubrovnik, jedan od, po meni, najljepših gradova na svijetu, biti domaćin Spartan Traila - događaja na kojem sam već ranije sudjelovao - nisam dugo razmišljao dolazim li ili ne“, s osmijehom kaže Dean. Utrka legendi postaje stvarnost dok se Dean Karnazes spaja s događajem koji će zauvijek obilježiti svijet trčanja u Hrvatskoj.

Prema riječima Deana: "Svi smo različiti, ali također dijelimo mnogo toga... Nadam se da će u Dubrovniku biti velik broj natjecatelja, a ukoliko moje sudjelovanje na događaju zaista privuče dio njih, veselim se dijeliti stazu sa svima njima i upoznati ih. Neka samo imaju na umu da, iako sam na pragu trećeg životnog doba, i dalje pucam na pobjedu". To je poziv koji se ne odbija. Pridružite se Deanu Karnazesu na Spartan Trailu Dubrovnik, gdje se snovi pretvaraju u korake, a strast prema trčanju osvaja srca trkača diljem svijeta.

Prijave za događaj su otvorene te je broj istih limitiran. Više informacija dostupno je na web stranici događaja.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju