Irena Žilić, Miriiam, Ministranti, Banana Zvuk, Neon Wife, Kopito, The Splitters i Boo Dale imena su koja će zabavljati publiku u Ljetnom kinu u centru Jelse posljednji vikend mjeseca srpnja. Osim glazbenog večernjeg programa, organizatori su festival odlučili dovesti i na plažu te su pripremili i dnevni DJ program iznenađenja. Mi vam donosimo nekoliko smjernica ako se odlučite na kraći ili duži odmor u samome centru otoka Hvara.

Do Jelse nije komplicirano doći, a nekoliko opcija, ovisno putujete li autom ili bez njega. Za one koji planiraju putovanje bez automobila, najbolja opcija za dolazak u Jelsu je katamaran iz Splita koji svakoga dana vozi u 16 ili 16:30 sati. Sat i pol vožnje za uživanje na najjače i nije toliko zahtjevno, no ako putujete autom opcije su malo drugačije. Najbrža opcija je trajekt iz Splita za Stari Grad (dva sata vožnje, no preporučuje se kartu nabaviti barem dan ranije kako ne biste ostali bez mjesta u trajektu, koji je inače u ljetnim mjesecima dupkom pun). Od trajektne luke u Starome Gradu do Jelse ima desetak minuta vožnje. Većina smještaja ima vlastiti parking, no Općina Jelsa je u samome centru mjesta osigurala veliki parking, koji nije čak ni skup. Za avanturiste je opcija i trajekt Drvenik - Sućuraj, no od tamo do Jelse ćete se voziti još 52 kilometra. Karta za automobil u trajektu je dosta jeftinija, a sve detalje možete provjeriti na stranicama Jadrolinije.

Jelsa je jedno od mjesta na Hvaru koje ima pregršt plaža do kojih je jednostavno doći i pješice, a osim gradske plaže Lučica te Bočića do kojih je najlakše pješice doći, uvala Zenčišća jedna je od onih koje oduzimaju dah. Smještena tri kilometra od Jelse, plaža Zenčišće osim kristalno čistog mora nudi i cjelodnevni kutak za odmaranje. Zen Beach Bar je nezaobilazni kafić u kojem ćete pronaći najhladnije i najfinije smoothieje, kave i ostale cuge, ali i sendviče ako ogladnite i ne da vam se vraćati u smještaj. Upravo na plaži Zenčišće održavat će se dnevni program festivala Mudri Brk, a organizatori su najavili čitav niz dobre glazbeu predivnom ambijentu plaže koja je posljednjih godina sve popularnije odredište na ovom dijelu otoka Hvara.

Noćni život Jelse u ljetnim mjesecima je najživlji, a uz veliku ponudu kafića na središnjoj pjaci, obližnji klubovi nezaobilazan su dio ako se želite dobro zabaviti. Villa Vedre klub je smješten u blizini plaže Lučica, a ove godine će poslužiti i kao mjesto za after partije Mudri Brk Festivala. Poznata DJ imena su se i inače izmjenjivala u ovome klubu, a 29. i 30. srpnja Villa Verde će biti ključna lokacija otvorena do ranih jutarnjih sati. Uz predivno uređen ambijent na otvorenom i veliku ponudu koktela, ovaj klub će još jednom zasjati u punome sjaju. Osim Ville Verde, obližnji Step Up je savršen izbor ako želite spojiti hranu i piće, obzirom na činjenicu da imaju najbolju ponudu burgera i pizze u Jelsi. Za one najhrabrije koji žele u izlasku dočekati zoru, logičan izbor je klub Chuara smješten u središnjem parku Jelse te radi do ranih jutarnjih sati.

Za sve informacije oko smještaja možete posjetiti službene stranice Turističke zajednice Općine Jelsa, hotel Hvar i hotel Fontana izbor su ako želite hotelski smještaj blizu plaže, a Jelsa u ponudi ima i vrlo široku lepezu privatnoga smještaja. Za one koji vole kampiranje, kamp Mina (najbliži mjestu), kamp Holiday te kamp Grebišće najbolje su opcije za najbolji odmor.

Cijena karata za Mudri Brk Festival je 50 kn za jedan dan, 70 kn za dva dana. Karte će biti u prodaji isključivo na ulazu u Ljetno kino. Ako je nekome baš napeto, može napraviti rezervaciju na mudri.brk@gmail.com s naslovom maila "AJ ME ZAPIŠI", imenom i prezimenom osobe i brojem karata.

Kamo putujete? 50 najboljih destinacija koje treba vidjeti još ove godne Veliki koraljni greben - 3 Veliki koraljni greben - 4 Veliki koraljni greben +1 Madeira

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju