Iza nas je festivalski glazbeni vikend, a tijekom dva dana u Jelsi su nastupili Kuzma & Shaka Zulu, ST!LLNESS, RØLØ, Ministranti, Lovorka Sršen i Josip Radić, Idem, Tidal Pull, Zo, Felispeaks, Anna Mularkey, DJ-evi Čemer, Svemir, Borovich, Dasta, Roko Vidović, Juri Paik, Rafiki, Yuri i Mudri Brk. Festival je ove godine trajao čak tjedan dana, a osim programa u Ljetnom kinu Jelsa, masu dobar đir proširio se na nekoliko lokacija u Jelsi.

Ponedjeljak 24. srpnja obilježio je Masu dobar mudrobrki kviz u klubu Villa Verde, nakon čega je glazbu vrtio Mudri Brk. Dan kasnije je u suradnji s Kinom Mediteran Jelsa u Ljetnom kinu prikazan sjajan film "Ljubav, smrt i njemačke marke", dok je u srijedu 26. srpnja Murdi Brk Festival obilježio prvo međunarodno gostovanje u suradnji s prijateljskim festivalom Jelsa Art Biennal.

U sklopu Europskog festivalskog fonda za mlade umjetnike – EFFEA, koji sufinancira Europska unija, u programu "New Nurturing" nastupile su irske umjetnice Felispeaks i Anna Mullarkey u predivnom ambijentu galerije Monade. Odmah nakon njihova nastupa, u klubu Villa Verde nastupio je Idem, tj. kantautor, multinistrumentalni glazbenik, booker, menadžer, festivalski organizator, diskograf i dobri duh aktualne zagrebačke scene Antun Aleksa. Jelšanskoj publici predstavio je album kojim je oduševio publiku i struku, a nakon njega nastupio je lokalni DJ Dasta.

Organizacija Mudrog Brka je u četvrtak uz pomoć volontera čistila ilegalni deponij u Jelsi, tijekom jutra je održana Mudra škola glazbenog novinarstva za djecu, a navečer se u klubu Chuara održala večer Mudrolija. Neke od najvećih anegdota koje su doživjeli na turnejama ispričali su glazbenici Dražen Baljak (Ministranti, Let 3), Ivan Jurić (ST!llness, Banana Zvuk i Golem) i Ante Ljubičić (ESC Life, ST!llness, Yammat FM), nakon čega je DJ Yuri zabavio okupljene svojim ljetnim setom hitova.

Mudri buvljak, DJ-evi, ekološke radionice za mlade u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, edukacija u suradnji sa Savezom izviđača Hrvatske te zaboravljene igre za male i velike održale su se tijekom dva dana u Zen Beach Baru 28. i 29. srpnja. Već spomenuta lepeza masu dobre muzike mogla se čuti navečer oba dana središnjeg glazbenog festivalskog programa u Ljetnom kinu Jelsa, nakon čega se publika zabavljala uz DJ program do ranih jutarnjih sati u klubu Chuara.

Treće izdanje festivala Mudri Brk održat će se 27. i 28. srpnja 2024. godine, a sve novosti pratite na društvenim mrežama. 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju