Na prvom otvorenom kušanju ovogodišnje berbe, koje su u četvrtak 03.11.2022. međimurski vinari upriličili u Zagrebu i koje je udomaćio Rougemarin, okupili su se brojni ljubitelji mladog vina iz metropole. Na prosudbu im je svoje uratke ponudilo čak deset vinarija uključenih u projekt, a to su Cmrečnjak, Dvanajščak-Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl-Medenjak, Kocijan, Kunčić, Munđarov breg, Preiner i Štampar. Takav broj vinara i očita rastuća popularnost Mladog Međimurja je izazvala veliki interes javnosti.

Projekt Mlado Međimurje su pokrenuli mladi međimurski vinari koji su, prvi u Hrvatskoj, odlučili kupcima ponuditi mlada vina. Na taj su se način pridružili svjetskim vinskim regijama, posebice onima u Austriji i Francuskoj gdje se odabrana mlada, buteljirana vina nude na tržištu samo dva do tri mjeseca nakon berbe. Specifičnost ovog projekta su i sami autori vina koji su redom mladi i ambiciozni pripadnici druge generacije vinara koji uspješno nastavljaju obiteljsku tradiciju proizvodnje vina.

Mlado Međimurje je nježno, živahno i atraktivno vino. Karakterizira ga lagani okus, niski alkohol, vrlo intenzivan i privlačan miris, vitko tijelo i lepršava svježina. Zbog toga idealno funkcionira kao vino za predah, neformalna druženja i obiteljske objede.

Vina su dostupna u vinotekama i kod distributera vina širom Hrvatske. Neki od njih su: Puni Sepet, Vrutak, Bornstein, Vivat fina vina i Magma. Mogu se naći u brojnim restoranima i barovima, a također se mogu naručiti i direktno od vinara.

Mlado Međimurje, na MLADO.m svijet ostaje!

Kako biste se snašli u kuhinji MasterChefa? Isprobajte recept sa stres testa za teleći file MasterChef - 5 MasterChef - 4 MasterChef - 3 +1 MasterChef - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju