• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #gdje sjesti

Svaka čast! 3 hrvatska restorana dobila prestižne Michelinove zvjezdice

Nebo, Alfred Keller i Agli Amici novi su hrvatski restorani na Michelinovoj karti koji se mogu pohvaliti vrhunskom - i autentičnom gastronomskom ponudom...

Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 7.09.2021 15:08 komentari
viber Created with Sketch.
Boutique Hotel Alhambra
Boutique Hotel Alhambra (Foto:Lošinj Hotels and Villas)

Galerija Boutique Hotel Alhambra 0 Alfred Keller 0 Peter Schoch, CEO Jadranka turizma, chef Christian Kuchler i chef Michael Gollenz 0

U trendu Chongqing - 1 Uzbudljivo! Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata Okruglice u umaku od senfa Puretina na tanjuru Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira Novi kviz općeg znanja - 6 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara

Restorani diljem Hrvatske ovih su dana napeto pratili vijesti iz Michelina u iščekivanju novih zvjezdica globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane.

Na popisu za 2021. godinu Hrvatska je bogatija za čak tri restorana ovjenčanih priznanjem gurmana: Nebo u Rijeci, Alfred Keller na Malom Lošinju te Agli Amici u Rovinju imaju po jednu novu zvjezdicu. 

Chefu Deniju Srdoču ovo je druga zvjezdica u karijeri, zaradio ju je i u restoranu Draga di Lovrana. 

„Osjećaj je jednak kao i prvi put“, kaže Deni Srdoč prisjećajući se 2019., kada su mu javili da je Draga di Lovrana nositelj zvjezdice. I tada je kao i danas bio pun emocija.

„Tim je to zaslužio. Radimo puno i zato je prekrasan osjećaj dobiti takvo priznanje. Nazdravili smo šampanjcem, a proslavit ćemo na slobodan dan“, dodaje Deni.

U zvjezdanom Nebu Denija Srdoča: Jedini hrvatski chef koji je zaradio dva prestižna Michelinova priznanja Nebo by Deni Srdoč - 1 Nebo by Deni Srdoč - 3 Nebo by Deni Srdoč - 2 +2 Nebo by Deni Srdoč - 4

Agli Amici Grand Parka Hotela Rovinj restoran je koji potpisuje Emanuele Scarello koji s obitelji već generacijama vodi restoran Agli Amici u mjestu Godia, Udine i koji krase 2 Michelinove zvjezdice.

„Oduševljeni smo, zabili smo gol!, smije se chef Emanuele Scarello i dodaje kako je Michelinova zvjezdica u Rovinju rezultat rada čitavog tima, počevši od chefa Lorenza Laia, koji je postigao ogroman uspjeh i restoranu dao karakter, dušu, i kvalitetu.

„Jedinstveno mjesto, profinjeno i elegantno, koje se smjestilo na prekrasnom prostoru između Grand Park Hotela Rovinj i Marine i s čije se slikovite terase pruža izravan pogled na more. Ovdje kuhinja priča jezikom teritorija Istre i Furlanije-Julijske Krajine, koji se prožima kroz tri degustacijska jelovnika koja je osmislio chef Emanuele Scarello: Godia, Istra i Rovinj. Tri putanje koje prenose istu gastronomsku misao vodilju održivosti, strasti i istraživanja restorana Agli Amici“, naglašavaju u Maistri.

Restoran Alfred Keller smješten u vrhunskom Boutique Hotelu Alhambri, od ove je godine pod vodstvom mladog austrijskog chefa Michaela Gollenza.

„Oduševljeni smo najnovijim priznanjem za restaurant Alfred Keller, Michelinovom zvjezdicom koju svi priželjkuju. To je nagrada chefu Michaelu Gollenzu, kao i cjelokupnom osoblju restorana Alfred Keller, za predani rad i posvećenost ispunjavanju želja najprobirljivijih gostiju, ali i potvrda kako se Boutique Hotel Alhambra, zbog svoje snažne gastronomske i vinske ponude, pretvara u jedno od središta gurmanskih zbivanja u Europi“, izjavila je Andrea Glavan, direktorica Boutique Hotela Alhambra.

„Najkvalitetnije hrvatske namirnice u središtu su pozornosti u kuhinji chefa Michaela Gollenza, zasnovanoj na klasičnim francuskim tehnikama, koje uzdižu okuse i iskustvo gostiju. Jelovnik koji se kontinuirano mijenja zasnovan je na održivoj nabavi i lokalnom uzgoju namirnica te gostima predstavlja okuse u njihovoj čistoj esenciji, uporabom isključivo najsvježijih sastojaka s otoka Lošinja i iz najbliže okolice. Kuhinja u Alfredu Kelleru osmišljena je kako bi prikazala čistoću svakog proizvoda, majstorsku tehniku te viziju chefa Michaela Gollenza. Još jedan restoran brenda Lošinj Hotels & Villas dobio je priznanje – restoran Matsunoki nagrađen je Michelinovim tanjurom, priznanjem koje ukazuje da je i on na putu prema prvoj zvjezdici“, kažu iz Lošinj Hotels & Villas.

Restoranima Boškinac (Novalja) i LD Terrace (Korčula) prošle je godine u veljači dodijeljena jedna Michelinova zvjezdica, dok su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb) i Draga di Lovrana (Lovran) zadržali svoje zvjezdice. Tako Hrvatska ima ukupno deset restorana s jednom Michelinovom zvjezdicom. 

Usto, na popis dobitnika nagrade Bib Gourmand, koja se dodjeljuje za sjajan omjer cijene i kvalitete, uvrštena su još tri hrvatska restorana: Izakaya by Time u Zagrebu, Konoba Malo Selo u Bujama i Alla Beccaccia u Valbandonu. 

Bib Gourmand, koji je sjajan pokazatelj gdje se može dobro pojesti uz pristupačne cijene, dodjeljuje se restoranima od 1997. godine. Preduvjet da restoran može dobiti to Michelinovo priznanje je da jelovnik kojeg čine predjelo, glavno jelo i desert ne košta više od 250 kuna, odnosno 280 kuna u skupljim gradovima, kao što je Pariz.

Ime priznanja proizlazi iz imena Michelinove prepoznatljive maskote i simbola tvrtke, Bibenduma, odnosno Biba. Koji su to restorani u Hrvatskoj dobili priznanje prošlih godina, provjerite ovdje. 

  • #gdje sjesti
  • #michelin
  • #vodič
  • #restorani
  • #Nagrada
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Najprijateljskiji aerodrom na svijetu 2025.Tajvan
Znate li gdje je?
Osoblje je ljubazno i jako uslužno: Ovo je "najprijateljskiji" aerodrom na svijetu
Što biste naručili na posljednjoj večeri? Neobična gozba u Zagrebu na koju vas pozivaju neki od najboljih hrvatskih chefova
Nema reprize
Što biste naručili na posljednjoj večeri? Neobična gozba u Zagrebu na koju vas pozivaju neki od najboljih hrvatskih chefova
Jesen u Skenderici: Novo ruho starog Zagreba (koje mu odlično stoji)
Jelovnik s potpisom
Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)
Mirisan, domaći, s hrskavom koricom: Mario Mihelj savjetuje kako najlakše napraviti kruh
Škola kuhanja
Recept Marija Mihelja s kojim ćete najlakše napraviti odličan kruh
Keksi za doručak recept
Samo 4 sastojka
Želite jesti kekse za doručak? Ovo je idealni recept, a ponijeti se mogu i na posao
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Uzbudljivo!
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Dream Sky kučica u Gorskom kotaru za odmor, Airbnb
Još ljepše nego na fotografijama
Mir, tišina, planinski zrak… ma, savršenstvo: Ova kućica u Gorskom kotaru idealan je izbor za dubinski odmor
Tjedni jelovnik jela sa žlicom za hladno vrijeme 6. 10. do 12. 10. 2025.
Tjedni jelovnik
7 toplih jela na žlicu za svaki dan ovoga tjedna koja se mogu napraviti za malo novca
Jesen u japankama: Dobro došli u najljepši gradić španjolske Male Venecije
Puerto de Mogán
Jesen u japankama: Dobro došli u najljepši gradić španjolske Male Venecije

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Tri udruge podnijele prijavu protiv Marka Perkovića Thompsona
zbog ustaškog pozdrava
Tri udruge podnijele prijavu protiv Thompsona, među njima i jedna braniteljska
Banka poslala važnu obavijest klijentima: Uskoro više neće biti moguće plaćati ovim karticama
nova pravila
Banka poslala važnu obavijest klijentima: Uskoro više neće biti moguće plaćati ovim karticama
Dvije djevojčice pronađene mrtve na krovu vlaka u New Yorku
užas u metropoli
Dvije djevojčice pronađene mrtve na krovu vlaka: "Svi smo užasno potreseni"
show
Ponovno smo pokušali doznati jesu li Maja Šuput i Gospodin Savršeni u vezi!
''odgovorit će on vama!''
Maja Šuput o bliskom odnosu sa Splićaninom Šimom: ''Narod je izglasao!''
Tko je sin Halida Bešlića, Dino Bešlić?
''Djelujem iz sjene...''
Tko je sin jedinac Halida Bešlića? Zadesila ga je slična sudbina kao i oca
Taksisti Sarajeva vozit će besplatno na Dan žalosti u čast Halidu Bešliću
svaka čast!
Pa što reći? Pogledajte kakvu su odluku sarajevski taksisti donijeli zbog Halida
zdravlje
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Često se nalaze na našim stolovima
5 najzdravijih narezaka za sendviče i slično
Osobe koje koriste kanabis imaju čak četiri puta veći rizik od razvoja ove bolesti!
Alarmantni podaci iz Beča
Osobe koje koriste kanabis imaju čak četiri puta veći rizik od razvoja ove bolesti!
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
Sve je više slučajeva
Korona simptomi: Najnovije varijante u porastu, evo što trebate znati ove jeseni
zabava
Natpis iz Zagreba nasmijao gledatelje iz cijele regije, svi su imali slična iskustva
Mislim, stvarno…
Natpis iz Zagreba nasmijao gledatelje iz cijele regije, svi su imali slična iskustva
Stara fotografija iz Osijeka nasmijala društven mreže, a za sve je kriv detalj u pozadini
Urnebesno
Stara fotografija iz Osijeka nasmijala društvene mreže, a za sve je kriv detalj u pozadini
"Znaš što bih ti radio?": Odgovorila na tipičnu balkansku poruku i nasmijala regiju
LOL
"Znaš što bih ti radio?": Odgovorila na tipičnu balkansku poruku i nasmijala regiju
tech
Stvari ne idu po planu za Teslu: U tvornicama se gomilaju tijela bez ruku
Problemi za Muska
Stvari ne idu po planu za Teslu: U tvornicama se gomilaju tijela bez ruku
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
Već se koristi u Ukrajini
Europski inženjeri stvaraju oružje budućnosti – raketu koja jednim udarom može zaustaviti roj ruskih dronova
Hoće li ih Ukrajina dobiti od SAD-a? Evo što trebate znati o krstarećem projektilu Tomahawk
Rusi upozoravaju, no...
Hoće li ih Ukrajina dobiti od SAD-a? Evo što trebate znati o krstarećem projektilu Tomahawk
sport
Farski otoci razbili Crnu Goru 4:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo
Debakl!
Nevjerojatan rezultat u hrvatskoj skupini: Povijesni poraz naših susjeda
Juventus šokirao Srbe uoči sudara s Albanijom, objava podigla prašinu: "Skandal!"
Zasmetalo ih
Juventus šokirao Srbe uoči sudara s Albanijom, objava podigla prašinu: "Skandal!"
Hajduk dovodi čudo od djeteta iz susjedstva?
najmlađi debitant u povijesti
Hajduk dovodi čudo od djeteta iz susjedstva?
tv
Skrivena sudbina: Hoće li njihov odnos ikada biti kao nekad?
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Hoće li njihov odnos ikada biti kao nekad?
U dobru i zlu: Priznao joj je svoje osjećaje, ali je li možda ipak pretjerao s poklonom?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Priznao joj je svoje osjećaje, ali je li možda ipak pretjerao s poklonom?
Kumovi: Nemaju ništa s tim - je li moguće da ih je ovo pitao?
KUMOVI
Kumovi: Nemaju ništa s tim - je li moguće da ih je ovo pitao?
putovanja
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Uzbudljivo!
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Puretina na tanjuru
Odlična ideja za ručak: Turske okruglice u kremastom umaku koje odlično pašu uz pire od krumpira
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Za one kojima ništa ne može proći ispod radara
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Hrvatska je ove godine povećala uvoz plina i nafte iz Rusije za 55 posto. Neke EU zemlje koje intezivno podržavaju Ukrajinu, još i više
Paradoks ili…?
Hrvatska je ove godine povećala uvoz plina i nafte iz Rusije za 55 posto. Neke EU zemlje koje intezivno podržavaju Ukrajinu, još i više
Potez Europske unije izazvao paniku u autoindustriji: Dionice im naglo pale, najviše stradao njemački gigant
Tržište u crvenom
Potez Europske unije izazvao paniku u autoindustriji: Dionice im naglo pale, najviše stradao njemački gigant
lifestyle
Franka Batelić u hlačama na crtu i robusnim gležnjačama 2025.
Robustan model
Gležnjače Franke Batelić odličan su izbor za jesen, a nositi se mogu s minicama i hlačama na crtu
Kuća u selu pored Vinkovaca uređena u najljepšem jesenskom ugođaju
IDILA U SLAVONIJI
Kuća u selu pored Vinkovaca uređena u najljepšem jesenskom ugođaju, detalji su savršeni
Rečenice koje vaša frizerka ne želi čuti
IZBJEGNITE IH
Šest rečenica koje vaša frizerka ne želi čuti kada dođete na frizuru
sve
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Uzbudljivo!
Željeznička stanica usred stambene zgrade: Pogledajte kako vlak prolazi između šestog i osmog kata
Ponovno smo pokušali doznati jesu li Maja Šuput i Gospodin Savršeni u vezi!
''odgovorit će on vama!''
Maja Šuput o bliskom odnosu sa Splićaninom Šimom: ''Narod je izglasao!''
Tko je sin Halida Bešlića, Dino Bešlić?
''Djelujem iz sjene...''
Tko je sin jedinac Halida Bešlića? Zadesila ga je slična sudbina kao i oca
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Rovinj je grad s najviše Michelinovih zvjezdica u Hrvatskoj Hrana i piće
    Vrhunska usluga

    13 najboljih restorana u Hrvatskoj u 2025. godini (prema mišljenju Michelina)

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

  • Posljednja večera Aktualno
    Nema reprize

    Što biste naručili na posljednjoj večeri? Neobična gozba u Zagrebu na koju vas pozivaju neki od najboljih hrvatskih chefova

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close