Dok brojimo dane do povratka jednog od najuspješnijih zabavnih natjecateljskih televizijskih formata u Hrvatskoj i svijetu, članovi žirija hrvatskog MasterChefa najavili su novu sezonu željno očekivanog showa. U dobroj atmosferi zagrebačkog RougeMarin Parka, poznati chefovi: Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić otkrili su nešto više o izazovima s kojima će se suočiti kandidati, ali i sam žiri. Vrsni trio vodit će kandidate na njihovom putovanju do titule hrvatskog MasterChefa, pružiti im podršku, ali i suditi u uzbudljivim izazovima.

Očekuje nas sezona u kojoj će kandidati pokazati svoje talente, kreativnost - ali i otkriti karaktere. Od dvije tisuće prijavljenih, na audiciju je pozvano stotinjak kandidata, a samo će odabrani dobiti priliku ući u Masterchef kuhinju i daljnje natjecanje.

Mladi i svestrani chef Melkior Bašić, koji je svoje vještine brusio i kao executive chef u restoranu Alfred Keller Boutique Hotela Alhambra na Lošinju, jedan je od članova MasterChef žirija. Strog, ali pravedan Melkior adrenalin u kuhinji zamijenio je novim okruženjem, koje mu se izrazito sviđa.

„Umjesto noža i kuhinjske uniforme navukao sam sako i našao se u potpuno novoj situaciji, ali napetost koja se osjetila u početku brzo je nestala.

Kandidati su odlični. Svi su različiti, svaki od njih ima drukčiji karakter i viziju, a na žiriju je da ih usmjerava kako bismo izvukli najbolje. Netko lakše prihvaća kritike, netko teže, ali svi kandidati imaju veliku želju napredovati. Onima koji nakon emisije požele krenuti novim smjerom i zaposliti se u kuhinji, MasterChef je odličan format koji će im to i olakšati.

Za kandidate vrijede jednaka pravila kao i za ekipu u mojoj kuhinji. Kažu da sam strog, ali mislim da sam pravedan. U kuhinji pravila postoje s razlogom; kako zbog toga da se spriječe nezgode, tako i zato da gost u konačnici bude zadovoljan“, otkriva Melkior Bašić, naglašavajući kako u novoj sezoni MasterChefa možemo očekivati zanimljive kandidate.

Kako i kandidati, tako se i članovi žirija razlikuju, a jedan od razloga zašto timski funkcioniraju pred kamerama je u tome što su se potrudili bolje upoznati.

„Sva trojica smo drugačiji, ali super se slažemo. Kako bismo se bolje upoznali puno smo se družili, razgovarali, zajedno gledali televiziju – bili smo kao cimeri i dobro smo kliknuli“, priča nam Melkior te dodaje kako ga je rad na MasterChefu naučio i nekim novim vještinama koje nisu nužno vezane za kuhinju. Pod pritiskom u kuhinji chefovima nije uvijek lako odvojiti vrijeme za slušanje tuđih prijedloga i ideja, a rad s kandidatima pokazao se izvrsnim za brušenje komunikacijskih vještina.

„Chef je taj koji ima zadnju, i ponekad nemamo vremena poslušati tuđe ideje. No treba dati priliku i onima koji ne znaju dobro objasniti, kuharima koji se možda bolje izražavaju kroz svoj rad nego riječi. MasterChef mi je definitivno pomogao da naučim bolje slušati“, kaže Melkior.

Nakon uvodne riječi, gosti eventa u RougeMarinu mogli su i sami okusiti komadić natjecateljskog duha, kakvog u showu neće nedostajati. Oni koji su se prepustili izazovu otkrivanja začina i umaka „na slijepo“ na jednom od punktova mogli su se uvjeriti na svojoj koži kako je kandidatima na njihovom MasterChef putovanju, između slasnih zalogaja koje su pripremili članovi žirija.

Uz odličnu energiju i atmosferu, kao i sjajnu produkcijsku ekipu koja stoji iza showa, u novom MasterChefu neće nedostajati uzbuđenja, obrata, zanimljivih situacija, kao i emocija koje ćemo proživljavati zajedno sa žirijem i natjecateljima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju