U Vilniusu će biti dovoljno mjesta da svi koji to požele sjednu na terasu, upijaju sunce uz kavicu ili ručak. Gradske vlasti odlučile su dopustiti barovima i restoranima slobodno postavljanje stolove na ulice i trgove.

Povod je postupno ublažavanje ograničenja mjera nastalih zbog koronavirusa, no socijalni razmak i dalje se treba držati. Sjedenje u kafićima i restoranima bit će dopušteno samo na otvorenom, a stolovi s gostima moraju biti udaljeni najmanje dva metra, zbog čega građani navijaju za toplo i sunčano vrijeme.

Ugostitelji u starom dijelu grada, kojim vijugaju strme uličice, razočarani su jer nemaju dovoljno mjesta za stolove, no zbog toga će grad otvoriti nove javne lokacije koje će kafići i restorani moći koristiti kako bi se grad održao na životu.

Više od 160 kafića, barova i restorana prijavilo se za nove gradske terase, a prema potrebi, grad će osigurati dodatne kvadrate. Osim kafića, u ponedjeljak će se otvoriti i trgovine, frizerski saloni i saloni ljepote, knjižnice te muzeji.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju