Nakon jednogodišnjeg predaha Omiški polumaraton ponovno trči punim plućima kroz netaknutu prirodu kanjona Cetine, čime će još jednom opravdati titulu sportsko-avanturističkog centra Hrvatske. “Skriveni dragulj”, kako još nazivaju ovaj jedinstveni sportski događaj koji se odvija ravničarskom trasom u zagrljaju jednog od najljepših krajolika u Hrvatskoj, spremno dočekuje svoje peto izdanje u subotu, 23. listopada sa startom u 10.00 sati.

Riječ je o omiljenoj manifestaciji ljubitelja sporta i prirode, koja će i ove godine okupiti brojne domaće i internacionalne rekreativce, profesionalne sportaše i trkače dobre volje. Ovisno o kondiciji i željama svi sudionici od 7 do 77 godina mogu birati između dvije cestovne utrke, točnije između kružnog polumaratona od 21 kilometra i rekreacijske utrke dugačke 6 kilometara.

Obje utrke počinju u isto vrijeme, pa će tako s Poljičkog trga zajedno krenuti iskusni trkači i rekreativci, među kojima svake godine sudjeluje mnoštvo djece i njihovih roditelja, što ovu manifestaciju čini idealnim rješenjem za obiteljski izlet u prirodi uz neophodnu rekreaciju.

Omiški polumaraton Omiški polumaraton (Foto: PR)

Ovo je jedinstvena prilika da pobliže upoznate četiri lica Omiša, odnosno kanjon Cetine, Omišku rivijeru, stari grad i Poljica i tako promijenite svoju vikend rutinu, te kroz trčanje kanjonom upoznate atraktivne lokacije za slobodno penjanje, rafting, kayaking, treking i hiking.

Iako Omiški polumaraton privlači rekreativce svih uzrasta, ovaj sportski događaj koji ima važeći certifikat AIMS-a, Međunarodnog udruženja maratona i cestovnog trčanja, uživa i sve veći ugled među profesionalnim sportašima, pa su se tako među osvajačima posljednjih godina našli Marija Vrajić (HR olimpijka), Nikolina Šustić (svjetska prvakinja na 100 km) i Alija Imamović (BiH olimpijac).
Start i cilj obje utrke je Poljički trg u Omišu, gdje sve natjecatelje polumaratona i utrke na 6 km po završetku očekuje ciljna medalja, ručak i, naravno, topla dobrodošlica, a osim novčanih nagrada za pet prvoplasiranih sudionika i majica za prvih 200 uplaćenih startnina, tu su i adrenalinsko-avanturistički pokloni sponzora u vidu zip-line, rafting i canyoning tura.

Za vrijeme trajanja manifestacije u subotu, 23. listopada, od 09:00 do 12:30 sati, privremeno će biti zatvorena županijska cesta u smjeru Omiš - D8 – Kučiće – Slime – D3, tako da će svi trkači nesmetano uživati u prirodi i trčanju kroz kanjon rijeke Cetine.

Na Omiški polumaraton prijaviti se možete na www.stotinka.hr ili na dan utrke u školskoj dvorani Osnovne škole „Josip Pupačić“ između 8 i 9 sati.

Omiški polumaraton se održava u organizaciji Turističke zajednice Grada Omiša i ŠU Omiš - plivačkog polumaratona, te pod pokroviteljstvom Grada Omiša, Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

PrOMIŠajte karte za vikend ovoga listopada, posjetite Omiš i uživajte u prirodnim ljepotama, čistom zraku i rekreaciji u netaknutoj prirodi.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju