Legendarni restoran Jumbo Floating u Hong Kongu otvoren 1976. zatvorio je svoja vrata jer je nakon desetljeća borbe s financijskim problemima ipak potpisao kapitulaciju. Jumbo Floating je bio turistička atrakcija koja se pojavila u brojnim kantonskim i holivudskim filmovima. Impozantno zdanje na vodi od 76 metara moglo je smjestiti 2300 gostiju i bilo je na popisu znamenitosti koje treba vidjeti prilikom posjeta Hong Kongu. Privlačio je brojne posjetitelje, od kraljice Elizabete II do Toma Cruisea, a među poznatijim filmovima pojavljuje se u Steven Soderberghovoj Zarazi.

Restoran je bio poznat po raskošnim jelima za svečanosti, s jelima poput tradicionalne svinjetine, jastoga i ptičjeg gnijezda. Ptičje gnijezdo koje se prodaje za 70 tisuća kuna po kilogramu koristi se za pripremu delikatesne juhe, koja u kineskim restoranima stoji oko 300 kuna. 

Tijekom 44 godine rada više od 30 milijuna gostiju posjetilo je restoran koji se privremeno zatvorio prije dvije godine, kada su milijuni dolara potrošeni na održavanje.

Masivna plutajuća konstrukcija koja je dizajnirana kao kineska carska palača „isplovila je“ iz luke Aberdeen u utorak. Matična tvrtka Aberdeen Restaurant Enterprises objavila je kako je glavni krivac za zatvaranje pandemija zbog koje su morali otpustiti zaposlenike. Čelnici Hong Konga odbacili su prijedloge da grad sačuva restoran kao znamenitost tako da mu nije bilo spasa.

Najveća prevara? Zašto nikako ne biste smjeli zaobići najpoznatiju sliku svih vremena u Louvreu Mona Lisa - 3 Leonardo da Vinci Mona Lisa +1 Mona Lisa

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju