Približava se datum dugo najavljivanog šibenskog polumaratona 4 Tvrđave! Od 27. do 29. svibnja osim polumaratona, očekuju vas i brojna druga događanja. U petak, 27. svibnja nastupit će Gibonni na tvrđavi sv. Mihovil, a 28. svibnja TBF na rivi. Nedjelja, 29. svibnja rezervirana je za utrke i natjecanja.

„Ovo nije samo sportsko-glazbeno događanje već je i društveno korisnog karaktera. Finalni cilj je obnova odnosno restauracija šibenskih portala koje provodi Društvo za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac. A razlog zašto smo se odlučili na organizaciju ovakvog događanja je upravo želja da to postane redovna godišnja manifestacija kako bi privukli u Šibenik veliki broj domaćih i stranih gostiju“, rekao je Dejan Pavković u ime udruge Frka.

Polumaraton „4 tvrđave“ međunarodna je atletska utrka na 21.098 m sa startom i ciljem na šibenskoj rivi, te stazom koja obuhvaća sve 4 šibenske tvrđave - staza je koncipirana tako da spaja sve 4 tvrđave, a završetak utrke - uspon na tvrđave Barone i Sveti Mihovil najzahtjevniji je dio utrke. „Start utrke je u 9:00 sati u nedjelju, 29. svibnja 2022. Svima kojima je polumaraton preveliki izazov namijenjena je utrka na 5 km. Još uvijek se stignete prijaviti na utrka.com ili na 4tvrdjave.hr.

Šibenska riva i Trg Pavla Šubića idealna su polazna i završna točka. U subotu imamo dječje trke, a na rivi će se održati i „Pivska milja“ - popularna utrka na 1.609,4m (milja) uz ispijanje piva po standardnim pravilima pivske milje“, kaže nam Robert Franjković, direktor utrke.

Prijave su otvorene do 25.05.2022., prijaviti se možete ovdje. Ulaznice za Gibonnijev koncert možete kupiti putem sustava Eventim, a koncert TBF-a na rivi je besplatan.

U projektu sudjeluju Grad Šibenik, Tvrđave Šibenik te Turistička zajednica Grada Šibenika.

Sve informacije o utrci pronađite na službenim stranicama.
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju