Dvanaesto izdanje Croatian Travel Festivala u Šibeniku će od 31. kolovoza do 3. rujna 2023. okupiti zaljubljenike u putovanja, putnike i putopisce.

Hrvatski klub putnika, organizator ovog događanja, u četiri je festivalska dana "ugurao" velik broj zanimljivih predavača, bogat popratni program, tisuće kilometara i nebrojeno mnogo lijepih slika.

Uz predavanja, festival nudi i mnogo popratnih događanja edukativnog karaktera, ali i dobru zabavu uz bogat glazbeni program. Većina festivalskog programa održat će se na staroj lokaciji, livadi kod kluba Azimut podno katedrale sv. Jakova, na pozornici s pogledom na more, dok je novost da će se ove godine dio večernjeg programa održati na Tvrđavi Barone.

Mate Gulin publiku će upoznati s afričkim plemenima Čada, Južnog Sudana i Angole, plemenskim životom, njihovim sličnostima i razlikama. Goran Subašić govorit će o svojim dogodovštinama iz Bangladeša i zanimljivim lokacijama poput eksperimentalnog grada Aurovillea, jezera Chillika ili Chittagong i bangaldeškoj crnoj rijeci Burigangi. Poznati kvizaš Dean Kotiga otkrit će da je i "lovac na putovanja" te kako njima uvijek otkriva nove činjenice i proširuje svoje znanje. Goran Milić posjetiteljima Festivala predstavit će Izrael i njegov put do jedne od najrazvijenijih zemalja svijeta.
Gordan Giriček koji je kao uspješan košarkaš tijekom karijere puno putovao zbog sportskih obaveza, nakon završetka profesionalne nastavio je upoznavati nove destinacije, ljude i kulture, a Goranu Miliću otkrit će zašto mu poseban užitak donose putovanja na motoru. Također u razgovoru s Goranom Milićem Hazen Audel, američki avanturist koji već više od 30 godina istražuje najzabačenije dijelove svijeta, otkrit će tajne preživljavanja u divljini. Igor Goleš posjetitelje će povesti na putovanje u prošlost i približiti im Zaboravljenu Dalmaciju, a Leo Lemešić najavit će svoje novo putovanje oko svijeta – Jedrima oko svijeta jedrilicom Sinbad.

Posjetitelji će upoznati i vremensku putnicu Margaretu koju će "Putnicima, Tragačima i Avanturistima" predstaviti Sanja Mrša Vukman i Antonija Škugor. Najmlađi će se, pod voditeljskom palicom Maje Klarić, prepustiti mašti i okušati u pisanju putopisnih priča i pjesama, a njihove roditelje predavanje Kruzovi uvjerit će zašto je putovanje u Jordan, Maroko, Egipat dobra ideja.

Festival će završiti već tradicionalnom dodjelom Nagrade Dijana Klarić koja se dodjeljuje se u pet kategorija: najbolji putopis, najbolja fotografija, najbolji video, najbolji putopisni projekt i putnik/putnica godine, a pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju, Dijanu Klarić koja je svoja iskustva s putovanja rado dijelila i kao sudionica Croatian Travel Festivala.

Detaljan program i sve informacije vezane za Festival pronaći ćete na web stranici Hrvatskog kluba putnikaFacebook stranici Festivala.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju