Konačno je započelo po mnogima najljepše doba godine. Mjesec je to ispunjen milijunima svjetlećih lampica i osmijeha, aromom klinčića, cimeta i kuhanog vina te okusom sočnih i izdašnih zimskih jela. Zagreb je ovog vikenda u potpunosti obukao svoje blagdansko odijelo i sad ga jedva čeka pokazati baš svima. Na Trgu bana Josipa Jelačića već je dobro poznato kako se odvija prava Božićna bajka, čemu svjedoče i spektakularne fotografije, a u nastavku pročitajte zašto ove godine ne smijete propustiti ovu lokaciju:

Sjajni bendovi poput Ljetnog kina i Swingersa garantiraju dobru zabavu, a pridružit će im se i Mačci te Scifidelity Orchestra. Osim njih, svakog vas dana očekuju i posebno birani glazbeni brojevi koji će vas sasvim sigurno zagrijati i rasplesati, poput DJ-a Ozrena Kanceljaka i brojnih drugih. Detaljan raspored bendova možete pratiti na društvenim mrežama Božićne bajke by Mastercard.

Posebna se pažnja polagala na bogatu gastronomsku ponudu. Mogli bismo danima nabrajati što sve možete kušati na kućicama, ali nikako nemojte propustiti provjereno dobre Okrugljakove zapečene štrukle, sjajnu pašticadu u kruhu i krpice sa zeljem na Pepermintovoj kućici Borisa Kovačeka i Tome Ricova ili recimo gulaš od hobotnice i vepra u Medinom Brlogu.

Davor Dretar Drele već dobro poznat kao šmeker koji zna sjajno kuhati samo na Božićnoj bajci by Mastercard pripremat će meso z tiblice, janjeću šlapicu (mekanu, pečenu janjetinu posluženu u ciabatti s povrćem i bijelim umakom na bazi češnjaka), buncek, krvavice kao i nešto na žlicu.

Božićna bajka by Mastercard - 5 Božićna bajka by Mastercard - 5 (Foto: Mario Pavlović)

Bit će tu mađarskog gulaša, čobanca, zagrebačkog ajngemahteca, lovačkog graha, perkelta od divljači, krem juha od vrganja, buče i tikvica, zagorske juhe, a tu i tamo zamirisat će i prava domaća kokošja juhica s jetrenim knedlama!

Isto tako vrijedi napomenuti da uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarujete 10 posto popusta na cijeli iznos kupnje na kućicama. To je samo dio onog što vas očekuje, nešto ćete ipak trebati doznati i odabrati svoje favorite sami!

Prvi put svoju kućicu ima i GNK Dinamo. Ovo je jedinstvena prilika za svakodnevno druženje s vašim nogometnim idolima poput Livakovića, Petkovića, Olma, Hajrovića i brojnih drugih. Osim druženja na svojoj kućici, nudit će i nekoliko pravih zimskih jela te kuhano vino koje će vas provjereno dobro zagrijati. Raspored dolaska i imena nogometaša također pratite na društvenim mrežama Božićne bajke by Mastercard.

Svakog vikenda od 11 sati odvijat će se posebna Kraševa blagdanska priča ispunjena slatkišima uz druženje s Djedom Božićnjakom. Samo na ovoj lokaciji postavljena je jedinstvena kućica koja neodoljivo podsjeća na onu iz bajke o Ivici i Marici, što će zasigurno razveseliti sve mališane. 

Program Adventa u Zagrebu Advent na Europskom trgu - 3 Advent na Europskom trgu - 2 Advent na Europskom trgu - 4 +1 Advent na Europskom trgu - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju