I dalje su najpopularnija brojna španjolska ljetovališta, turisti i dalje "bukiraju" cijeli Dubrovnik i jadranske otoke. Ne trebamo ni spominjati gradove koji su uvijek pri vrhu posjećenosti, poput Pariza, Rima i Barcelone, no ove destinacije znatno su popularnije nego u isto vrijeme prošle godine.

Još malo pa počinje ljeto, što za mnoge znači vrijeme odmora i uživanja u morskim radostima.

Airbnb ove je godine izdvojio odredišta koja bilježe značajno više rezervacija nego u isto vrijeme lani i naravno, potpuno logično, sva se ona uglavnom nalaze na obali. Morski gradovi Italije, Francuske i Španjolske tako ove godine bilježe ogroman broj rezervacija. Evo nekih mjesta za koja se ove godine traži soba više...

Rosarito, Meksiko
Rast potražnje
: 231 posto

Gradić na plaži smješten je tek nekoliko kilometara od granice sa SAD-om, a krase ga luksuzna odmarališta, kao i prvoklasni riblji restorani.



Destin, Florida
Rast potražnje:
232 posto

Destin je popularno odredište u proljeće i ljeto, a turisti najčešće uživaju u tečajevima golfa te plivajući u Meksičkom zaljevu.

Scarborough, Engleska
Rast potražnje:
258 posto

Gradić je morsko odmaralište još od viktorijanskog doba, no u zadnje vrijeme u njemu raste i kulturna ponuda.

Hanoi, Vijetnam
Rast potražnje:
261 posto

Glavni grad Vijetnama ove je godine doživio pravi "boom". Grad je to bogate višestoljetne kulture, štandova prepunih hrane i zanimljive umjetničke scene.



Johor Bahru, Malezija
Rast potražnje:
262 posto

Iako je dugo smatran kaotičnim gradom koji nema ništa posebno za ponuditi, posljednjih godina Johor Bahru izdigao se iz pepela. Muzeji, hramovi i hipsterski kafići nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Levanto, Italija
Rast potražnje:
313 poso

Naravno, Italija ima milijun gradova i mjesta koja valja vidjeti, a jedan od onih prekrasnih, a nepoznatih "široj publici", svakako je Levanto. Lokacija na kojoj se nalazi oduzima dah, a ako želite izbjeći gužve, izvrsna je alternativa susjednom Cinque Terre.

Salou, Španjolska
Rast potražnje:
463 posto

Salou prije svega krasi prekrasna plaža na dijelu poznatom kao Costa Dorada. Salou je smješten južno od Tarragone, a s obzirom na to da je u blizini i slavni zabavni park PortAventura, idealan je odabir za cijelu obitelj!



La Ciotat, Francuska
Rast potražnje:
675 posto

"Kakav je ovo nenormalan rast potražnje" zapitat ćete se vi, baš kao i mi kad smo naišli na ovaj podatak. La Ciotat mali je romantični gradić na Azurnoj obali i dom je povijesnog Eden Theater, jednog od najstarijih kina na svijetu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju