Klizališta u središtu grada, kao glavna atrakcija božićnih sajmova, sve su popularnija, a ove će godine svoje klizalište prvi put dobiti i Vinkovci. Na površini od 200 kvadratnih metara Vinkovčani će moći klizati od 26. studenog do 7. siječnja.

Klizalište će raditi svakog radnog dana i nedjeljom od 10 do 21 sat, a petkom i subotom od 10 do 23 sata. Subotom će biti i disko na klizalištu. Nedjelja prijepodne u ledenoj bajci Pješačke zone rezervirana je za mini disko i radionice koje će voditi animatori vinkovačkog Društva "Naša djeca", a održavat će se od 10 do 12 sati.

Klizalište je dovoljno veliko za 60 do 70 klizača u satu, a klizanje će započinjati svaki puni sat. Cijena je 15 kuna s najmom klizaljki, a 5 kuna plaćaju organizirane grupe osnovaca i srednjoškolaca. Za sve osobe s invaliditetom koje mogu klizati, ulaz je besplatan.

Vinkovačka udruga za pomoć invalidnim osobama Bubamara, uključena je u rad klizališta. "Desetak naših članova radit će uz pomoć volontera. Naši članovi s Downovim sindromom educirani su za ugostiteljsku djelatnost i u Buba baru će raditi u smjenama", rekao je predsjednik udruge Tomislav Velić.

Klizalište će biti okruženo kućicama i štandovima gdje će ugostitelji nuditi tople i hladne napitke, slavonske specijalitete i tradicijske proizvode, a i njihovo radno vrijeme bit će usklađeno s radnim vremenom klizališta.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju