Nastavljamo s predstavljanjem najljepših hrvatskih plaža koje zadovoljavaju sve vaše potrebe. Od obiteljskih, preko skrivenih, do onih gdje možete povesti i svoje četveronožne ljubimce. Iako smatramo kako su plaže javno dobro, pa smo tako i više za one koje se mogu slobodno koristiti, kao i svi sadržaji na njima, na nekima od njih biste se trebali počastiti ljetovanjem kako bi vam sav sadržaj bio dostupan i kako bi mogli uživati tik uz more jer se zaista isplati malo uživati i istražiti njihove čari.

Evo 5 najljepših po odabiru Gregora Balažića, autora projekta BeachRex, na kojemu možete pronaći popis svih plaža u Hrvatskoj i Sloveniji.

Plaža Livačina, Lopar (Foto: Gregor Balažić/BeachRex)



1. Plaža Livačina, Lopar, otok Rab

Ispred ove plaže čeka vas i parking sa 100 mjesta, a od toplog pijeska i mora udaljen je svega 50 metara. Ova plaža idealna je za cijelu obitelj, a sva potrebna infrastruktura je tu; od tuša, wc-a i ležaljki do igrališta za djecu, kafića i restorana.

2. Plaža Mala Luka, Stanići

Hoćete u more ući preko mola ili šljunčanog prilaza, ostaje na vama. I ova je plaža povoljna za obiteljsko uživanje na moru. Smještaj je udaljen 200-tinjak metara, blizu je i parking, a na plaži naći ćete restoran i kafić.

3. Plaža Pine, Pakoštane

Pijesak, šljunak, mol, stijene, ovdje ima svega, uključujući i puno borova, kao što i samo ime plaže kaže (Pine Beach). Duga je pola kilometra, pa ima mjesta za svakakve sadržaje, sportsko i dječje igralište, plesalište, kafić, restoran, pristanište. Ovdje imate i wi-fi, a wc i tuš se podrazumijevaju. Pogodna je za obitelji, a cijena ulaznice je 30 kuna za odrasle, a 15 za djecu.

Plaža Prnjica, Kolan, otok Pag (Foto: Gregor Balažić/BeachRex)



4. Plaža Prnjica, Kolan, otok Pag

Prozirna, tirkizna, tamnoplava. Sve boje mora ovdje se miješaju i pružaju predivan prizor. Plaža je duga oko 250 metara, a nije prekrcata pa se možete opustiti s obitelji. U blizini su restoran i parking.

5. Plaža Solaris, Šibenik

Naravno da je jedna od najpoznatijih hrvatskih plaža neizostavna na ovom popisu. Duga je više od kilometra, a na njoj nema što nema. Bazen, vodeni tobogan, igralište za djecu, plesalište, sportsko igralište, marina, pristanište, wi-fi, bankomat, restoran, kafić, fast food, pizzeria, pekara, slastičarna, klub… Dobra je za obitelji s djecom, ali i mlade željne zabave. Hotelski kompleks, apartmani i autokamp odmah su kod plaže.