Zbog silne želje za pozitivnim ishodom, skloni smo vjerovanju svakakvim čudesima kako bismo barem na trenutak imali dojam da je nešto u našim rukama i da posjedujemo moć utjecanja na određene događaje. Boja donjeg rublja, određena hrana koja se mora jesti u određeno vrijeme, kao i određene stvari na posebnim mjestima samo su neka od vjerovanja različitih kultura diljem svijeta da će im baš to u Novoj godini donijeti dobro. U putovanju svijetom kroz razna praznovjerja donosimo ona najzanimljivija o kojima bi se itekako dalo razmisliti. 

Argentina

Želite li se sretno zaljubiti u 2024. godini, dočekajte je u ružičastom donjem rublju. Uz to, točno u ponoć napravite prvi korak desnom nogom, kako bi vam cijela protekla u pravom smjeru i ritmu.

Brazil

Otjerajte loše duhove bijelom odjećom, a točno u ponoć sedam puta poskočite za sreću i uspjeh.

U Brazilu se za Novu godinu loši duhovi tjeraju bijelom odjećom U Brazilu se za Novu godinu loši duhovi tjeraju bijelom odjećom (Foto: Getty Images)

Čile

Umjesto odojka, u ponoć žlicom "napadnite" kuhanu leću. Jedna žlica jamči financijsku dobit i uspjeh u nadolazećoj godini.

Filipini

Otjerajte zle duhove uz pomoć svjetla. Upalite svu rasvjetu u svom domu.

Gvatemala

Financijska dobit očekuje one koji u ponoć zgrabe 12 kovanica i bace ih preko leđa na ulici ispred kuće. Pitamo se - smijemo li ih poslije pokupiti?

Kolumbija

Prošećite se po susjedstvu barem sat vremena s praznim kovčegom, kako bi vam nova godina bila prepuna putovanja.

Salvador

U ponoć ispraznite sadržaj svježeg jaja u čašu i pustite da odstoji preko noći. Oblik jaja sljedećeg jutra simbol je sreće koja vas očekuje u novoj godini. Ovo je toliko bizarno da garantiramo da ćete i vi probati!

Salvador sreću u Novoj godini pripisuje obliku jaja u čaši vode Salvador sreću u Novoj godini pripisuje obliku jaja u čaši vode (Foto: Getty Images)

Španjolska

Grožđe donosi poboljšanje na svim poljima u novoj godini. Pojedite 12 boba ovog voća točno u ponoć! Ovo će biti brzo!

Turska

Preko balkona bacite svježi šipak na ulicu. Što se voće bolje raspukne, to će i godina biti plodnija.

 

Bez obzira na to hoćemo li sitnim gestama pokušati utjecati na sve ono što nas u narednoj 2024. očekuje, najvažnije je oko sebe uvijek imati dobru ekipu, planirati putovanja, veseliti se i dobro pojesti. Kako bismo tijekom blagdanskog razdoblja uvijek bili okruženi slasnim delicijama, slatkim i slanim čudesima od kojih nam zaigra srce i zatitra nepce, Lidlova bogata ponuda i raznolik asortiman na stol nam donose najfinije specijalitete zbog kojih strah od koje kile viška pada u drugi plan. Istražite ponudu u obližnjoj Lidl trgovini i uživajte u ukusnoj hrani po kojoj će se ovi blagdani pamtiti. 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom LIDL po najvišim profesionalnim standardima.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju