1. Santorini, Grčka

Ovaj je otok mjesto jedne od najvećih zabilježenih erupcija u ljudskoj povijesti, tzv. minojske erupcije koja se dogodila približno 1600. pr. Kr. Otok je predivan, a na njemu ćete pronaći zaista mnoštvo aktivnosti za provođenje kvalitetnog vremena, dok su zalasci - neponovljivi. Čista romantika!

2. Phuket, Tajland
Phuket je najveći tajlandski otok i jedno od najomiljenijih ljetovališta s predivnim pješčanim plažama obrubljenim palmama, toplim morem, gostoljubivim ljudima, prekrasnim hotelima, odličnom hranom, zabavom u brojnim restoranima, barovima, noćnim klubovima... Kombinacija svega ovoga čini se kao idealan ambijent za nezaboravan odmor.

3. Pont Des Arts, Francuska

O ovom ste pariškom mostu mogli čitati nedugo nakon što je zatvoren jer se dio mosta urušio. Ovo je most na kojem tisuće zaljubljenih parova svake godine stavljaju lokote sa svojim imenima kako bi zapečatili svoju ljubav. Ključ lokota bacaju u rijeku Seinu - nije ekološki, ali je romantično...


4. Disneyland, Florida
Disneyland u Orlandu na Floridi slastan je zalogaj za čitavu obitelj, no i za zaljubljene. Ovo je grad iz bajke te ni ne čudi kako je jedno od najpopularnijih mjesta za prosidbu na svijetu.

5. London Eye, London
Jedna od najvećih pokretnih promatračnica na svijetu uzdiže se visoko iznad ovog velegrada. To je jedno od najromantičnijih mjesta za prosidbu, pogotovo navečer kada veliki osvijetljeni kolut osvjetljava pola grada.

6. Fontana di Trevi, Rim
Ovo je najveća barokna fontana u gradu i jedna od najpoznatijih u svijetu izgrađena u 18. stolijeću po narudžbi pape Klementa XII. Iako je danas pod rekonstrukcijom i biti će otvorena tek za tri godine, prije zatvaranja fontana je bila omiljeno odredište za zaljubljene parove koji su upravo ovdje ovjekovječili svoju vezu zarukama.

7. Grand Canyon, Arizona
Grand Canyon je klanac veoma strmih litica koji je milijunima godina dubila rijeka Colorado i sastavni je dio jednog od najstarijih nacionalnih parkova SAD-a. Ovo mjesto je veoma zanimljivo za prosidbu, pogotovo među onima koji vole prirodu, a ne vole masu ljudi. Još ako nakon toga slijedi večerica u šatoru... Hm...


8. Verona, Italija

Prepoznatljiva je po savršeno očuvanoj areni iz prvog stoljeća, ali ipak, najbolje ju pamtimo po poznatim Shakespeareovim ljubavnicima - Romeu i Juliji. Želite li krenuti stopama ovog slavnog ljubavnog para svakako posjetite Veronu i Julijin balkon.

9. Dvorac Neuschwanstein, Njemačka
Ovaj dvorac inspiracija je brojnim umjetnicima, kao i pjesnicima koji ovdje dolaze u potrazi za inspiracijom. Ovaj dvorac kao da je preslikan iz bajke, a bio je inspiracija za poznatog Walta Disneya, po kojem je u Hollywoodu napravio dvorac za svoju junakinju - Trnoružicu.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju