Treća po redu kulinarska manifestacija ŠtrudlaFest održat će se u nedjelju, 16. rujna na tri lokacije u Jaškovu: na središnjoj pozornici, u kuriji Jaškovo (Centar za rehabilitaciju Ozalj) te u restoranu Žganjer.

Program započinje u 10 sati svečanim otvorenjem. Nakon zajedničkog razvlačenja prve štrudle, koju će razvući uglednici iz kulturno-političkog života Ozlja i drugih dijelova Karlovačke županije, cjelodnevno druženje nastavlja se uz brojne radionice koje će, između ostalih, voditi Branko Ognjenović i Tomislav Špiček, te natjecanje u izradi najbolje štrudle Hrvatske. O najboljima će odlučivati žiri pod vodstvom kulinarske legende Steve Karapandže.

Na 3. ŠtrudlaFestu pripremit će se preko 60 punjenja štrudli, u ponudi će biti proizvodi pedesetak lokalnih OPG-ova, ponovo će raditi višemetarske skulpture od slame akademski kipar Nikola Faller, a posebno zanimljivo bit će djeci, koja će se moći vrtjeti na drvenom vrtuljku, jahati na ponijima te sudjelovati na zabavnim gastronomskim radionicama.

Ove godine u Jaškovu će se predstaviti koprivnički Renesansni festival, u čijoj će se kućici moći kušati podravske štrukle, i razne druge delicije od koprive, uključujući bregovsku pitu, koja se nalazi na listi nematerijalnih kulturnih dobara RH. U Jaškovu se peku odlične štrudle U Jaškovu se peku odlične štrudle (Foto: PR)

Udruga žena Bihać-Brekovica pripremiti će tradicionalnu štrudlu punjenu pekmezom od šljiva i orasima te druge bosanske specijalitete. Svakako atraktivne su gastro radionice, gdje će osim gostiju svoje tajne otkriti već legendarna teta Marica, ambasadorice štrudle iz Jaškova - sela štrudle, koja će podsjetiti sve prisutne na rekord postavljen 2015. godine, kada je u Jaškovu napravljena najduža štrudla na svijetu – od čak 1479,38 m.

Na 3. ŠtrudlaFestu i ljubitelji mesa doći će na svoje zahvaljujući posebnoj mesnoj ponudi. Posjetitelji skloni umjetnosti moći će se družiti i s članovima Udruge likovnih autora Karlovca, koji će u sklopu manifestacije na licu mjesta stvarati novo djelo, dok će Keramika Nova održati radionicu tradicionalne izrade keramike na lončarskom kolu. Svi posjetitelji moći će probati mijesiti glinu i tanjuriće za štrudlu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju